Cele 3 caracteristici care vor motiva echipa ta

leadership

Una dintre grijile principale din ultima vreme a companiilor și a liderilor este lipsa de implicare (engagement) a angajaților și ce se poate face în această privință. Unii apelează la avantaje materiele (bonusuri, locuri de joacă și relaxare, masa de prânz, etc) în speranța că angajații lor vor fi mai mulțumiți de locul de muncă.

Cu toate acestea, cercetările au arătat că eforturile de genul acesta sunt apreciate, dar că nu influențează cu adevărat nivelul de implicare pe termen lung. În schimb, conform HBR, specialiștii le recomandă liderilor să țină cont de aceste 3 aspecte:

1. Inspirație

Indiferent de domeniul de activitate al companiei, este foarte important ca oamenii care lucrează acolo să aibă o cultură încărcată de sens. Studiile arată că persoanele care simt că au un sens și un scop în companie sunt mai concentrate, creative și mai rezistente. Astfel, liderii ar trebui să nu uite să puncteze modul în care munca unui angajat poate să îmbuntățească viața cuiva sau chiar a sa. De asemenea, liderii în sine pot fi modele pentru restul echipei. Atunci când aceștia acționează altruist, dovedind că le pasă mai mult de grup decât de ei înșiși, angajații devin mai încrezători, cooperanți și dedicați, după cum a demostrat studiul condus de Wayne Baker de la Universitatea Michigan.

2. Amabilitate

Chiar dacă suntem creaturi profund sociale, de foarte multe ori locul de muncă devine doar locul în care se efectuează schimburi tranzacționale. Acest lucru este o greșeală. Potrivit unui studiu din Marea Britanie, solidaritatea și recunoștința sunt mult mai importante decât un salariu mai mare în vederea păstrării loialității unui angajat. Studii similare confirmă faptul că relațiile pozitive și calde sunt cei mai buni predictori psihologici ai performanței. Astfel, liderii ar trebui să fie conștienți de cultura pe care o creează și sentimentele pe care le exprimă față de echipă. O altă caracteristică a unui culturi puternice ar fi și respectul dintre colegi. Liderii buni arată că le pasă de angajații lor nu doar ca subordonați, cât mai ales ca și oameni.

3. Grija față de sine prin exemplul personal

Multe birouri oferă anagajaților săi abonamente la săli de sport, spa sau saloane de relaxare, însă din cauza programului încărcat sunt foarte puțini cei care pot beneficia de aceste facilități. Toate aceste programe de wellness nu vor funcționa decât într-o cultură în care se acceptă și încurajează prioritizarea față de propria persoană. Sabine Sonnentag de la Universitatea Konstanz din Germania susține că sportul, pauzele de relaxare și granițele mai stricte între muncă și timpul personal poate reducere stresul, crește anagajamentul și starea de bine a angajaților. De asemenea, cel mai important aspect este ca liderul să încurajeze echipa să doarmă și să se bucure de pauze. Un personal odihnit și fericit va fi întotdeauna mai productiv, deoarece oboseala și stresul afectează abilitățile cognitive și motorii.

Cei mai buni lideri sunt capabili să facă un pas înapoi și să mențină o relație binevoitoare, prin faptul că le oferă inspirație colegilor, sunt amabili și îi încurajează pe angajați să aibă grijă de ei.

Autoarea articolului a publicat de curând o carte, The Happiness Track, în care abordează pe larg ideea conform căreia fericirea poate accelera drumul spre succes, sau cum lipsa ei poate deveni o piedică pentru planurile noastre.

Cele mai bune articole ale HBR din anul 2015 pe zona de Management au fost cuprinse în volumul HBR’s 10 Must Reads 2016.

Sursa articolului: hbr.org

Mai multe titluri de Leadership și motivare

Apariții viitoare

 

 

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *