Cele 10 porunci din perspectiva unui câine

“If a dog will not come to you after having looked you in the face, you should go home and examine your conscience.” Woodrow Wilson

Nu doar oamenii au reguli și principii după care se ghidează în viață, ci și animalele. Și ele au mentalitatea lor, gândurile și sentimentele care cântăresc foarte mult în relația cu celelalte ființe, printre care și omul. Câinele este cel mai bun prieten al omului, sau cel puțin așa se zice. Însă nu ne putem împrieteni cu orice câine. Fiecare are personalitatea sa, poate să ne agreeze sau nu. Nu putem forța animalul să ne placă și să ne iubească necondiționat. Trebuie să cunoaștem anumite aspecte, din privința câinelui, pentru a-l înțelege și respecta.

  1. „ Pot să trăiesc între 10 și 15 ani; orice despărțire de tine, ca stăpân, cât de scurtă, va fi dureroasă pentru mine. Ține cont de acest aspect când decizi să mă adopți. ”
  2. „Acordă-mi timp ca să înțeleg ce vrei de la mine; nu fi nerăbdător și nu te enerva.”
  3. „Ai încredere în mine și voi avea și eu în tine, întotdeauna. Respectul se câștigă, nu e un drept absolut.”
  4. „Vorbește cu mine. Chiar dacă nu înțeleg ce spui, îți cunosc vocea și înțeleg tonul vocii. Trebuie doar să te uiți la coada mea.”
  1. „Nu fi supărat pe mine pentru mult timp și nu mă pedepsi. Nu sunt capabil să înțeleg de ce. Știu doar că am fost respins. Tu ai locul tău de muncă, prietenii, familia, distracția. Eu te am doar pe tine și e normal să o mai iau razna uneori.”
  2. „ Să ai în vedere faptul că, indiferent de cum te porți cu mine, eu voi ține minte, iar dacă comportamentul tău este unul crud și dur, nu voi uita și mă va afecta.”
  3. „Te rog, nu mă lovi. Nu te pot lovi la rândul meu, dar pot mușca și zgâria și chiar nu vreau să fac asta. Niciodată. ”
  4. „Înainte de a mă mustra că nu am fost cuminte, ascultător și înțelegător, întreabă-te dacă e ceva în neregulă cu mine. Poate mă deranjează ceva, că doar nu degeaba am zgâriat canapeaua și am ros pantofii. Poate că nu primesc mâncarea care îmi place, poate că sunt bolnav, îți simt lipsa, nu îmi acorzi atenție sau poate sunt obosit și apatic.”
  5. „Îngrijește-mă când îmbătrânesc. Și tu vei îmbătrâni într-o zi și vei avea nevoie de confort, dragoste și atenție.”
  6. „Ia-mă și pe mine în excursii, dacă se poate. Îmi place să fiu alături de tine, să îți acord sprijin când ai nevoie. Indiferent de ce ai face eu tot te voi iubi, pentru că sunt loial.”

 

Sună frumos, nu? Să te uiți în ochii câinelui tău și să vezi aceste lucruri, să îl înțelegi și să îi acorzi toată atenția pe care o merită.  Nu știm dacă chiar așa gândește, dar nu sunt niște lucruri ieșite din comun. Sunt aspecte pe care trebuie să le avem în vedere și fără să ne zică cineva. Poartă-te cu un animal așa cum ai vrea ca lumea să se poarte cu tine. Fii răbdător, respectuos, iubitor, grijuliu și acordă atenție. Nu vei da greș și te vei alege cu un prieten pe viață.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *