Cel mai nou volum din seria Diary of a Wimpy Kid de Jeff Kinney

Astăzi a fost publicată simultan în peste 90 de ţări cartea pentru copii Diary of a Wimpy Kid: Old School, al zecelea volum din seria bestseller internațional “Diary of a Wimpy Kid“ scrisă și ilustrată de autorul și caricaturistul de origine americană Jeff Kinney.

Seria Diary of a Wimpy Kid este considerată cea mai de succes serie de cărţi pentru copii din literatură după Harry Potter, a fost tradusă în 45 de limbi, inclusiv latina, s-a vândut în peste 150 de milioane de exemplare și a obținut mai multe premii.

Plină de umor, poante şi aventuri, seria adorată de copiii din întreaga lume, îl are ca protagonist pe Greg Heffley, un elev de şcoală generală, care are de înfruntat toate problemele specifice vârstei.

În noul volum, ”Old School”, Greg începe un nou an școlar și se confruntă cu o provocare pe care nu și-ar fi imaginat-o niciodată.

Până în prezent, seria Diary of a Wimpy Kid cuprinde zece volume: ”Diary of a Wimpy Kid” (2007), ”Rodrick Rules” (2008), ”The Last Straw” (2009), ”Dog Days” (2009), ”The Ugly Truth” (2010), ”Cabin Fever” (2011), ”The Third Wheel” (2012), ”Hard Luck” (2013), ”The Long Haul” (2014), ”Old School” (2015).

Micii fani ai îndrăgitului Greg Heffley își pot scrie acum propria poveste, folosind jurnalul ”Diary of a Wimpy Kid: Do-It-Yourself Book”.

Seria a fost ecranizată, până acum fiind realizate trei filme Wimpy Kid, care au fost lansate în anii 2010, 2011 și 2012 și au fost inspirate din volumele ”Diary of a Wimpy Kid”, ”Rodrick Rules” și ”Dog Days”. Filmele au fost produse cu un buget total de 58 de milioane de dolari și au înregistrat încasări de peste 297 de milioane de dolari.

Seria Diary of a Wimpy Kid


Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *