Cea mai bunǎ metodǎ pentru a-ţi îmbunǎtǎţi viaţa

“And the day came when the risk to remain tight in a bud was more painful than the risk it took to blossom.” Anaïs Nin

…este sǎ devii o şi mai bunǎ versiune a ta, un om mai bun. N-o zic eu prima şi clar n-o sǎ fiu nici ultima. Când va fi cazul, vei învǎţa cǎ singura cale este creşterea. Când vei simţi nevoia sǎ afli mai mult şi sǎ fii mai mult, se vor revela metode şi profesori. Când singura cale va fi în sus, vei ştii.

Cum creşti?

Ȋţi antrenezi mintea, citeşti, cǎrţile sunt pline de pilde zguduitoare. Scrii despre acele cǎrţi care au avut impact asupra ta, te înscrii într-un club de carte poate. Comunici cu acei oameni care te stimuleazǎ  din punct de vedere intelectual.

Renunţi: la oameni care nu-ţi fac bine, la lucruri, la obiceiuri proaste. Pe termen lung, renunţarea îţi va aduce numai lucruri bune şi-ţi va oferi şi posibilitatea de a spune cǎ tu esti cel care are singur grijǎ de viaţa lui. Nu-ţi dori sǎ fie mai uşor, sperǎ la mai bine.

Mergi la un curs. Despre orice te pasioneazǎ. Poate sǎ fie olǎrit, dezvoltare personalǎ sau ikebana, este alegerea ta. Vei întâlni oameni cu aceleaşi interese şi vei învǎţa. O bunǎ cale de a-ţi îmsuşi cele învǎţate este de a da mai departe şi altora din cunoştinţele tale. Chiar şi un curs online te va ajuta mai mult decât crezi. Eu fac acum cursul de psihologie gratuit de la Yale. Ȋnveţi mult când faci asocieri, când se redeşteaptǎ lucruri pe care le credeai uitate, dar mintea trebuie stimulatǎ.

Toţi oamenii de succes îţi vor spune cǎ au copiat metodele maeştrilor lor şi au pliat totul pe situaţia lor. Gǎseşte un om la care sǎ te raportezi în felul ǎsta. Nu e vorba de emulaţie, ci mai mult de a gǎsi inspiraţie şi a avea admiraţie pentru un om cu calitǎţi impresionante.

Fǎ sport. Pentru mine nu e zi în care sǎ nu regret cǎ nu mǎ mişc mai mult, cǎ sunt prizoniera voluntarǎ a acestui scaun, în faţa tuturor ispitelor internetului. Dacǎ nu îţi place sǎ alergi (mie nu-mi place), mergi cât poţi de agale. Când faci asta, fǎrǎ scop, cum spun eu, se întâmplǎ lucruri minunate în corpul tǎu: muşchii se detensioneazǎ, mintea îşi pierde din ceaţǎ şi vârtejuri.

Gǎseşte-ţi un nou hobby, menţine relaţii bune cu familia şi prietenii tǎi, ţine-i aproape, sunt poate cei mai în mǎsurǎ sǎ observe şi sǎ se implice în schimbǎrile pe care le faci în viaţa ta.

Se spune cǎ trebuie sǎ te ierţi: cǎ nu faci totul bine, cǎ nu-l faci la fel de repede, cǎ totul e  altfel pentru tine. Probabil cǎ de aici ar trebui sǎ începem cu adevǎrat când ne dorim o schimbare în bine.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *