Ce ți-ar spune corpul tău, dacă l-ai asculta?

În ziua de astăzi trăim într-o cultură a muncii, în care ne implicăm total și ne canalizăm întreaga energie pentru a realiza cât mai multe lucruri și pentru ca tot ce facem să fie fără cusur. Fiecare zi de muncă în care ești suprasolicitat, aduce cu sine și o slăbire a organismului. De cele mai multe ori nu acorzi atenție semnalelor valoroase pe care corpul tău le oferă, atunci când se produce un dezechilibru. Prin ascultarea semnalelor corpului poți deveni mai sănătos și poți funcționa mai bine.

Provocările și emoțiile puternice cu care ești nevoit să te confrunți, pot avea efecte negative asupra organismului tău. Însă dacă ești atent la semnalele organismului, vei observa ca există o mulțime de indicatori fizici care comunică despre starea ta funcțională. Atingerea este unul din cele mai bune moduri de a deveni mai familiarizat cu corpul tău și felul în care acesta se simte. Terapia prin masaj este o artă de vindecare, ce oferă oportunitatea perfectă de a obține o perspectivă amplă asupra senzațiilor fizice.

Tensiunea acumulată are o anumită cauză și se manifestă în diferite zone ale corpului. De exemplu, anxietatea se va manifesta prin înţepenirea gâtului şi a umerilor, problemele amoroase se vor prezinta ca o senzaţie de apăsare în piept, iar oboseala sau tristețea apare ca o durere de spate. În timpul unui masaj încearcă să acorzi atenție mai multor aspecte, pentru a vedea ce funcționează mai bine pentru tine și totodată pentru a-ți cunoaște propriul corp. Chiar dacă ești tentat să adormi în timpul unui masaj de relaxare, încearcă să simți zonele care sunt mai tensionate și să observi dacă există zone dureroase. Ascultarea corpului tău este foarte importantă și ar putea fi cel mai important pas către o stare bună de sănătate.

Mai multe cărți de masaj 

Mai multe cărți de sănătate

 

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *