Ce spun cărțile tale preferate din copilărie despre tine

Cu toții avem niște cărți pe care le-am devorat în copilărie, care ne-au marcat și ne-au ajutat, într-o oarecare măsură, să ne dezvoltăm. Vă aduceți aminte cum obișnuiați să vă rugați de părinți sau bunici să vă citească în fiecare seară din cartea preferată până când ați învățat și voi să citiți și apoi nu o mai lăsați din mână? Aceeași poveste în fiecare seară, astfel că ajunseserăți să  citați din ea, deveniserăți personajul preferat. Viețile noastre au fost, în mare parte, modelate de literatura pe care o iubeam în copilărie, ne scufundam în lumi imaginare, cu personaje și creaturi ciudate, treceam prin aventuri periculoase care ne țineau cu sufletul la gură și ne puneau la încercare. Am învățat să fim curajoși, loiali, aventurieri, inventivi, să ne descoperim limitele și să le depășim. Oare astăzi, ca adulți, mai suntem la fel de curajoși și neînfricați ca în copilărie?

Fiecare alegere pe care am făcut-o spune ceva despre noi, ne reprezintă și dezvăluie lucruri despre personalitatea fiecăruia. Mai jos este o listă de câteva cărți din copilărie, fiecare dezvăluind câte puțin din caracterul nostru. Noi am încercat, prin intermediul acestui articol, să facem un exercițiu de imaginație și să ghicim personalitatea voastră în funcție de operele pe care le-ați parcurs. Acesta este un joc inocent și trebuie tratat ca atare. 🙂

1. Alice in Wonderland, Lewis Carroll

Dacă ești fanul acestei povești inocente atunci e clar că în bucătăria ta se găsesc zeci de sortimente de ceaiuri și ierburi, și din rutina ta nu lipsesc aventurile.

2. Lord of the Flies, William Golding

S-ar putea să fii Angajatul Lunii la serviciu, dar în suflet să fii un filosof neînțeles.

3. Ender’s Game, Orson Scott Card

Îți plac jocurile video, te relaxează și te stimulează, îți dă impresia că faci parte dintr-un plan măreț și că rolul tău este unul important. Science fiction este un gen care te caracterizează.

4. Little Women, Louisa May Alcott

Familia poate fi cel mai important lucru, dar asta nu te oprește să îi furi surorii tale iubitul. Hmm, a nu se lua chiar în serios!

5. Tintin in Tibet, Hergé

Ești un călător înrăit și reușești să îți faci prieteni oriunde ajungi. Uneori ajungi în situații dramatice, ca în închisoare sau bătut, dar reușești să ieși din orice problemă.

6. Hatchet, Gary Paulsen

În orice moment prietenii tăi apelează la tine când au nevoie de ceva, mâncare, ustensile, scule, orice pentru că tu le ai pe toate.

7. The Polar Express , Chris Van Allsburg

Liniștit, tăcut și complex, tu vezi lucruri pe care alții nu le văd.

8. Where the Wild Things Are, Maurice Sendak

S-ar putea ca prietenii tăi să fie complet nebuni, dar rămâi alături de ei, te distrezi cu ei toata noaptea și ești și în stare a doua zi să te duci la muncă.

9. Goosebumps, R.L. Stine

Ești persoana care reușește de fiecare dată să distrugă orice petrecere.

10. Harry Potter and the Chamber of Secrets , J.K. Rowling

Suferi de sindromul eroului, trebuie să îi ajuți pe toți, să fii mereu cel care se sacrifică, dai dovadă de curaj și multă loialitate.

11. Animal Farm , George Orwell

Probabil că ești deja un geniu sau un politician, dar în niciun caz ambele.

12. Redwall, Brian Jacques

Ești un vegetarian convins și deții o cramă vastă( sau cel puțin ți-ai dori). De asemenea You’re a staunch vegetarian and have a vast wine cellar. You also have really weird prejudices against random animals.

 13. Matilda, Roald Dahl

Ești înconjurat de cărți, ai o sete de cunoaștere de nepotolit, iar inteligența ta este peste medie. Mai faci câte o șotie din când în când, dar nu dorești răul nimănui și te înțelegi bine cu profesorii.

14. The Phantom Tollbooth, Norton Juster

Indiferent de ceea ce se întâmplă ești mereu primul care ajunge la birou, la ora 9 fix dimineața. Apoi ai tendința de a-i sâcâi pe ceilalți cu jocurile tale de cuvinte deștepte.

15 . The Adventures of Huckleberry Finn, Mark Twain

Te-a cuprins o dorință puternică de a călători în perioada acasta a anului. Cine știe peste ce aventuri grozave dai și te vei alege cu o mulțime de amintiri demne de povestit prietenilor.

16. The Giver, Lois Lowry

În fiecare zi vrei să te afirmi purtând cel puțin un obiect vestimentar ridicol și extrem de colorat.

17.  Charlie and the Chocolate Factory, Roald Dahl

Ești un bucătar creativ și pasionat și prea îți prețuiești ajutoarele, din păcate.

18. Tuck Everlasting, Natalie Babbitt

Dermatologul tău tocmai s-a îmbogățit cu milioane pe spatele tău, garantându-ți tinerețea veșnică.

19. The Secret Garden, Frances Hodgson Burnett

E posibil să îți placă plantele mai mult decât ar fi normal, însă îți găsești liniștea printre verdeață și flori.

20. The Book of Three, Lloyd Alexander

Poate că slujba ta nu e tocmai grozavă și ai vrea să îți dai demisia, dar cu puțin efort și multă ambiție, vei ajunge în frunte.

21. The Chronicles of Narnia, C.S. Lewis

Îți plac dulapurile mari de haine și dacă ai și cum să intri în ele cu atât mai bine. Nimic dubios în asta.

 

Am făcut o selecție specială pentru voi, pentru cei care vă identificați cu toate persoanejele copilăriei voastre, oferindu-vă șansa de a vă bucura de ediții deosebite ale cărților mai sus prezentate.

 

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *