Ce personaje din literatură ai vrea să întâlnești?(1)

“A novelist’s characters must be with him as he lies down to sleep, and as he wakes from his dreams. He must learn to hate them and to love them.” ― Anthony Trollopel

Câte dintre noi, absorbite în lumea cărților, nu s-au pus în pielea personajelor?Câte nu au simțit fiori pe șira spinării de fiecare dată când protagonistul trecea prin diferite situații, și își doreau să fie acolo lângă el, să îl atenționeze, să îl ajute? Mă număr printre acele cititoare care se îndrăgostesc de personajele masculine din cărți, descrise atât de clar, încât se creează impresia că sunt reale. Cu trăsături bine definite, calități bine conturate și un farmec pus în valoare de către scriitor, acești protagoniști ne fac să visăm și să ne dorim să îi întâlnim în realitate. Să avem șansa să îi cunoaștem, să stăm de vorbă cu ei și să descoperim dacă sunt sau nu cum ne-am imaginat, ar fi o ocazia unică. Am stat de vorbă cu câteva cititoare îndrăgostite, care au un personaj la care se gândesc, pe care ar vrea să îl întâlnească, și am notat preferințele fiecăreia. Vi le împărtășesc și vouă și aștept să îmi spuneți și voi pe cine ați vrea să cunoașteți în realitate dintre milioanele de personaje masculine.

  

1. N. V. Stavroghin din „Demonii” de Fyodor Dostoyevsky

M. Ș. : „Aș vrea să îl întâlnesc pe Stavroghin. Am fost absolut fascinată de acest personaj. E ambiguu, paradoxal și mi s-a părut hipnotic. Aș vrea să-l întâlnesc pentru că sunt curioasă ce efect ar avea asupra mea, dacă aș fi atrasă de el așa cum a fost Lizaveta.”

2. D Artagnan și Athos din „Cei trei mușchetari” de Alexandre Dumas

L.S. : „ Mi-ar face plăcere să îi întâlnesc pe D’Artagnan și Athos, cei doi nu pot veni decât la pachet. Unul pentru tinerețea lui, spiritul de aventură și impulsivitate, cel de-al doilea pentru cumpătare, maturitate și înțelepciune. Aș avea ce învăța de la ei.”

3. Jay Gatsby din „Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald

O.C. : „ Cât de mult mi-ar plăcea să merg la petrecerile lui Gatsby și să stau de vorbă cu el pe ponton, privind marea alături de el. Mi-au plăcut devotamentul lui, inocența sa și spiritul său jucăuș, copilăria ce i se citea în priviri. Să fi fost eu persoana pe care o iubea cu ardoare, nu l-aș fi lăsat singur pentru nimic în lume, nici pentru toți banii de pe Pământ.”

4. Peeta din „Jocurile Foamei” de Suzanne Collins

A. R. : „Cei care au citit „Jocurile Foamei” îmi vor înțelege alegerea. Peeta  este un om obișnuit, trăiește în sărăcie și mănâncă prost. Este pus în situația de a ucide tineri de vârsta lui, el însuși este pe cale să își piardă viața de nenumărate ori, iar părintii și frații îi sunt uciși. Cu toate acestea mi se pare că emană o căldură sufletească incredibilă. Este cel care echilibrează povestea, îi dă lumină. Este tandru și răbdător și cred că e singura persoană care poate face față furiei și firii vulcanice a eroinei. Este un om simplu, îndrăgostit, care și-ar da viața pentru persoana iubită. Contextul în care se înfiripă dragostea este unul tragic și sângeros, dar cu toate acestea se văd toate gesturile lui tandre și toate eforturile de a o proteja pe Katniss.”

5. Khal Drogo din „Game of Thrones” de  George R. R. Martin

I. V. : „ Khal Drogo m-a luat prin surprindere. Am fost complet și iremediabil cucerită din motive pur superficiale. Un personaj puternic, frumos și foarte hot.”

6. Mr. Bingley din „Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

A. A. : „Aș vrea să îl întâlnesc pe Mr. Bingley. Cred că orice fată ar dori asta. Este sweet, sensibil și bine crescut. Un ideal masculin.”

7. Ivan din If you could see me now” de Cecelia Ahern

A. B. : „ Îmi vine în minte un singur personaj pe care mi-aș dori nespus de mult să îl întâlnesc, nu numai în filele cărților, ci și în realitate. Acesta este Ivan, extrem de amuzant, plin de viață și te face să vezi lumea cu alți ochi. Deși era un „prieten imaginar”, reprezintă părticica de copilărie pe care fiecare o păstrează în suflet.”

8. Ostap Bender din „12 scaune” de Ilf și Petrov

I.M.: “De ce Ostap Bender? Pentru că este ratatul sublim. El nu-și risipește niciodată vorbele și ideile fără rost. Ager la minte și iute la faptă, ca orice înnăscut mic escroc, privește mereu dincolo de meschinele piedici ale vieții. Ochii lui tenace sunt fixați pe acel viitor, undeva departe, cu un soare puternic, un costum alb, unt adevărat, plaje întinse, huzur fără limite. Simțul absurdului nu-l ferește de penibil ori ridicol, dar îl face un optimist simpatic pentru care orice eșec e șansa unei noi combinații. Maestru al acestor combinații, el așteaptă viața nouă, dar nu cea pe care alții îl forțează să o construiască, ci pe aceea reflectată de tava pe care-i va fi întins plicul cu un milion de ruble.”

9. Edward Cullen din „Amurg” de Stephenie Meyer

A.B. : „Aș vrea nespus să îl întâlnesc pe Edward Cullen, și nu ca să mă transforme în vampir, ci pentru că aș vrea să îl cunosc, să compar impresia pe care mi-am făcut-o despre el din carte cu cea pe care mi-aș face-o dacă am sta față în față. Este genul acela de bărbat care riscă totul pentru femeia iubită. O iubește atât de mult pentru ceea ce este și pentru felul în care este,  încât refuză s-o transforme în vampir pentru că nu vrea să schimbe nimic la ea. Ar fi preferat să o lase să îmbătrânească, să ducă o viață normală și apoi la moartea ei el s-ar fi sinucis. ”
C.T. : „ Mi-ar face o deosebită plăcere să port o conversație cu Legolas. Cine nu are vrea? Dă dovadă de un curaj nespus, are o putere lăuntrică care emană și îl face să pară de neînvins. Înțelepciunea i se citește în ochi, are o ținută dreaptă, impozantă, și este loial până în măduva oaselor. Un războinic just, neînfricat, un prieten loial și de încredere. Iar eu mi l-am imaginat și chipeș. Și de ce nu ar fi? Orice războinic are un farmec aparte care îl face atrăgător.”
Doar atât am putut scoate de la fetele astea care sunt extrem de secretoase în ceea ce privește preferințele lor pentru protagoniștii romanelor favorite. Sunt extrem de curioasă să aflu pe cine visează fiecare dintre voi, cu cine ați vrea să vă treziți față în față și să stați de vorbă. Sunt nerăbdătoare să îmi spuneți.

“I will go to my grave in a state of abject endless fascination that we all have the capacity to become emotionally involved with a personality that doesn’t exist.” ― Berkeley Breathed

 займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *