Ce mai citim toamna aceasta

Nu știu voi, dar eu ador să îmi petrec zilele de toamnă în pătură, într-un fotoliu confortabil, lângă fereastră, ascultând picăturile de ploaie ce se izbesc de ultimele frunze pe crengi, adulmecând parfum de mere coapte și scorțișoare, sorbind din ceaiul aromat ce-mi încălzește sufletul și citind o carte care să-mi dea peste cap toate simțurile. Și pentru că toamna aceasta se poartă un amalgam de sentimente vă recomand câteva titluri care o să vă încălzească și să priviți toamna printre paginile poveștilor de mai jos.

1. The Opposite of Loneliness by Marina Keegan
Această carte reprezintă o colecție de eseuri și povești despre orice, de la invidia pe internet până la exterminatori. Tânăra autoare a murit în urmă cu doi ani într-un accident de mașină, chiar după absolvirea Universității Yale.

2. Not That Kind of Girl by Lena Dunham
Este o carte scrisă special pentru cei care îi iubesc pe Nora Ephron, Tina Fey și David Sedaris. Este o colecție de povestioare despre dragoste, singurătate, probleme cu greutatea și încredere. Sunt povești din viața fiecăruia dintre noi în care ne vom regăsi cu siguranță.

3. The Hard Thing About Hard Things by Ben Horowitz
În această carte este vorba despre înființarea unei companii, despre greutățile care sunt întâmpinate de totți cei implicați în această afacere. Este o luptă strânsă, incredibil de dificilă și reală.

4. Tiny Beautiful Things by Cheryl Strayed
Dacă vreți o carte care să vă facă să plângeți, să râdeți, să vă ghemuiți, să țipați, aceasta este pentru voi. Vă oferă răspunsurile la toate întrebările pe care ați putea să vi le puneți în legătură cu problemele vieții.

5. The Secret History by Donna Tartt
Un mic colegiu în New England. O crimă. Câte ceva despre Grecia Antică. E de citit.

6. Tell the Wolves I’m Home by Carol Rifka Brunt
Când două persoane singure, dar diferite, devin prietene totul se poate transforma într-o prietenie specială. De o astfel de prietenie are parte June elbus, o puștoaică de 14 ani al cărei unchi drag moare.  Este un roman despre maturizare, dragoste, compasiune și aventură.

7. The Traitor’s Wife by Allison Pataki
Benedict Arnold avea o soție, iar povestea ei este extrem de siropoasă, cel puțin în acest roman istoric. Veți citi despre ea prin ochii servitoarei ei.

8. Now I See You by Nicole C. Kear
Când tânăra Nicole în vârstă de 19 ani află că va orbi din cauza unei rare afecțiuni, decide că e momentul să își trăiască viața la maximum în ultimele săptămâni când poate să vadă. Această autobiografie este o poveste complicată despre viață și despre căile ei întortocheate, despre cum ar trebui să acceptăm faptul că nu avem control asupra multor lucruri.

9. Brain on Fire: My Month of Madness by Susannah Cahalan
Să îți pierzi cunoștința nu e niciodată ok. Dar imaginează-ți asta: o jurnalistă de 24 ani din New York se trezește legată de un pat de spital fără să își aducă aminte de ultima lună. Este povestea unei femei care alunecă spre nebunie și despre condiția medicală care a adus-o în acel punct.

10. The Husband’s Secret by Liane Moriarty
Imaginați-vă că soțul  v-a scris o scrisoare ce trebuie deschisă doar după moartea sa. Mai imaginați-vă că scrisoare conține cel mai ascuns secret și cel mai întunecat care ar putea distruge viețile tuturor. Și mai imaginați-vă că dați peste această scrisoare în timp ce soțul este încă în viață.

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

3 thoughts on “Ce mai citim toamna aceasta”

 1. Eu toamna asta citesc Outliers de Malcolm Gladwell si am pe lista Not that kind of girl de Lena Dunham si noua cartea lui Amy Poehler. Din lista de mai sus mi-a atras atentia si Tiny Beautiful Things, o sa o pun pe lista de cumparaturi

 2. Toamna mea a inceput cu Caitlin Moran – Moranthology si Hugh Laurie – The Gunseller; doua carti scrise cu un umor tipic britanic, foarte savuros, dar incarcate de realitati dure si meditatii asupra a ceea ce inseamna sa fii om intre oameni, de la impartitul unei cani de apa, la procedeul psihologic de selectie al destinatiei de vacanta, pana la subteranul politicii.

  Va continua cu Akira Yoshimura – On Parole, Ian McEwan – The Children Act + The Comfort of Strangers si Natsume Soseki – And Then.

  Parcurgand acest articol, am adaugat pe lista mea si Liane Moriarty – The Husband’s Secret si Susannah Cahalan – Brain on Fire: My Month of Madness.

  O sa fie o toamna leganata in inflexiuni anglo-saxone pana in cea din ultima fibra ruginie a ultimei frunze maturate din curte.

 3. Toamna aceasta mi-am propus sa citesc Cei dintai si cei de pe urma de Ludmila Ulitkaia. Am citit cam tot ce a am gasit scris de aceasta autoare si n-am fost dezamagita, deci astept sa citesc si cartea aceasta cu mare interes.
  Nici lista propusa de voi nu dezamageste. Cel putin trei carti de pe lista sigur voi citi: The Opposite of Loneliness, Not That Kind of Girl si Tiny Beautiful Things.
  Astept cu nerabdare recomandarea de iarna, carti pe care sa le poti citi cu o cana de ceai in mana, care sa iti incalzeasca sufletul. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *