Ce este un Calendar de Advent sau un Adventskalender?

Ce este un Adventskalender? Dacă dai vreodată peste unul, îl găsești în casa prietenilor tăi sau a vreunei rude din străinătate sau pur și simplu ai vrea să ai unul acasă și să explici semnificația sa copiilor tăi, iată putin ajutor din partea noastră.

Așa cum îi spune numele, Adventskalender-ul este un calendar. Dar nu orice fel de calendar. Este un calendar al lunii decembrie, mai precis ale celor patru săptămâni dinaintea Crăciunului, în care duminicile reprezintă câte un advent-adică, încă o săptămână care a trecut și care ne aduce mai aproape de marea sărbătoare.

 

În acele duminici de advent, se obișnuiește, în unele comunități, sărbătorirea prin aprinderea lumânării care o reprezintă. A patra lumânare este cea care anunță ajunul Crăciunului. De fiecare dată când aprindem câte o lumânare putem cânta câte un colind sau mai multe, după dispoziție și talent muzical. Aceste lumânări sunt așezate de obicei pe sau lângă coronița de brad, care se numește și ea Adventskranz. Dar să ne întoarcem la calendarul nostru, pentru că, el ne oferă ceva bun în fiecare zi, nu numai în duminicile de advent. Începând astfel cu 1 Decembrie, calendarul nostru, înzestrat cu 24 de imagini colorate în spiritul Crăciunului ascunde în spatele lor câte o suprinză. De cele mai multe ori este o ciocolată sau o bomboană. Imaginile se deschid ca niște ferestre fermecate și pentru cei mai mari dintre noi pregătesc câte un sfat înțelept sau o urare îmbucurătoare.

Astfel, un Advendtskalender ne pregătește de Crăciun, răsfățându-ne cu câte un dulce pănă pe 24 decembrie când…vă las pe voi să visați la ce veți găsi sub brad a doua zi!

Mai multe cărți despre Crăciun

Mai multe idei de cadou în Christmas Boutique

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *