Ce citim la 20 de ani

Pentru cititoarele tinere, care au împlinit 20 de ani, avide de lectură, și care sunt mereu în căutare de ceva nou și fascinant, am alcătuit o listă de cărți potrivite pentru gusturi diverse. Nu trebuie decât să fiți dispuse să vă lărgiți orizontul, să vă deschideți mintea și să acceptați ceva diferit, căci în mod sigur veți descoperi lucruri noi și interesante. Spor la citit!

Bad Behavior, Mary Gaitskill

O colecție de povești pe diferite teme: sexualitate, dorință, deziluzii, regrete. Sunt teme pe care le regăsim în viața noastră, iar atunci când o citim pe May Gaitskill realizăm că nu suntem singure, și nici neînțelese.

The Edible Woman, Margaret Atwood

Te-ai gândit cum ar fi să fii logodită cu bărbatul nepotrivit?  Margaret și-a pus această problemă și astfel a rezultat o carte centrată pe viața unei tinere ce se află într-o relație cu un bărbat nepotrivit. Alienare, disociere, canibalism metaforic, subiecte actuale ce ridică întrebări.

To the Lighthouse, Virginia Woolf

Bazată pe propriile sale experiențe, pe copilăria ei, pe percepțiile și propriile dorințe, cartea explorează relațiile amoroase, mariajul și schimbările ce intervin structurile sociale în timpul primul război mondial.

White Teeth, Zadie Smith

Cartea abordează subiecte precum rasa, sex, clasă, imigrație, vârsta a doua, suicid, credință și tot ce se află între. Perspectiva lui Zadie smith e uimitoare. Ți-o va schimba și pe a ta.

The Golden Notebook, Doris Lessing

Anna este o scriitoare și autoare a unui roman de succes, care deține patru caiete. Într-unul negru a scris despre experiența africană din anul precedent. Într-unul roșu vorbește despre viața ei politică. Unul galben reprezintă un roman în care eroina își insultă propriile experiențe. Cel albastru este jurnalul ei în care scrie constant. Îndrăgostită de un scriitor american, alunecând ușor în sfera nebuniei, Anna încearcă să unească cele patru caiete într-unul singur, unul auriu.

Nightwood, Djuna Barnes

Nightwood este unul dintre cele mai timpurii romane care portretizează homosexualitatea. Remarcabil este și stilul prozaic gotic și intens. Un roman destul de dificil de citit pe care doar cei instruiți în tainele poeziei îl pot descifra și îl pot aprecia la adevărata valoare, după cum susține T. S. Eliot.

Delta of Venus, Anaïs Nin

Un roman erotic care te va face să uiți de 50 Shades of Grey. Anais Nin merită citită pentru stilul sublim și cuvintele frumos articulate.

Self-Help, Lorrie Moore

Aceasta e singura carte „self  help” de care ai nevoie. Moore te va învăța, în felul ei jucăuș și înțelept, totul despre cum să fii o femeie. Poveștile redate aici sunt tragice, amuzante, nu îți vor da un răspuns clar, dar îți vor oferi un sprijin verbal și te vor compătimi.

The Complete Claudine, Colette

„ The Complete Claudine” reprezintă o colecție de patru romane ce urmăresc perioada de maturizare a eroinei, Claudine, de la vârsta de 15 ani până când se transformă într-o femeie măritată care încă nu poate renunța la trăznăile din copilărie.

The Liars’ Club, Mary Karr

Dacă nu ai auzit de Mary Karr e cazul să o faci. Pe lângă poeziile delicioase, are și o colecție de memorii pe care ai face bine să le citești.

You Can’t Keep a Good Woman Down, Alice Walker

În acest volum vei găsi 14 povestiri provocative, dar și umoristice despre femei abuzate, dar neînvinse, povești despre dragoste, dorință, faimă, prietenii vechi.

A Visit from the Goon Squad, Jennifer Egan

Jennifer Egan, o scriitoare îndrăzneață, ne oferă un roman surprinzător, viclean despre timp, supraviețuire și destine încrucișate.

Magic for Beginners, Kelly Link

Dacă vei citi aceste povești magice, pline de înțelepciune, incredibil de ciudate, încărcate cu personaje stranii, îți vei satisface pofta de fantastic.

The Complete Stories, Flannery O’Connor

Cartea este o colecție de 31 de povești despre condițiile de viașă din inima Sudului. Tragice, umoristice, oricum ar fi, trebuie citite.

Against Interpretation, Susan Sontag

Orice fată interesată de arte ar trebui să o considere pe Sontag profesoara ei. O colecție de eseuri ce provoacă mintea celui ce le citește.

The Unbearable Lightness of Being, Milan Kundera

Un roman despre iubiri incompatibile și infidelitate, despre întreaga existență umană, despre conceptele secolului al XX-lea.

Sula, Toni Morrison

Toni Morrison spune povestea lui Nel Wright și Sula Peace, două tinere ce s-au cunoscut în copilărie într-un orășel din Ohio. Devotamentul reciproc este unul foarte puternic, suficient pentru a face față unui secret cumplit. Prietenia lor se încheie în urma unei trădări de neiertat. Oare ia sfârșit cu adevărat?

Bastard Out of Carolina, Dorothy Allison

Povestea lui Allison este una despre sărăcie, abuz și adolescență în America de Sud, un roman ce s-a transformat într-un clasic.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *