Cărți și seriale de weekend

 

În urma unui eveniment global inexplicabil, 2% din populația lumii dispare fără urmă. Comunitatea din orașul fictiv Mapleton încearcă să își continue cursul normal după acest evenimenit, însă după ziua fatidică de 14 octombrie, nimic nu mai este la fel. Serialul “The Leftovers” este ecranizarea cărții omonime, publicată în 2011 de către Tom Perotta și prezintă cum decurg viețile celor afectați la 3 ani după dispariția unor importanți membri ai familiei.

“The Leftovers” este serialul de care ai nevoie într-un weekend în care nu ai dispoziție de ieșit din casă. Cartea, pe de cealată parte, este foarte accesibilă și o lectură ideală pentru weekendul petrecut cu picioarele în nisip sau în iarbă.
Tot în același spirit, o altă combinație carte+film este și “Orange is the New Black”, care ne aruncă (într-un sens pozitiv) în atmosfera nonconformista a unei realități în care nu avem acces prea des. Pipper Kerman, autoarea cărții, a scris un o poveste despre anul pe care l-a petrecut într-o închisoare de femei, pentru activitățile de dealear de droguri din tinerețe. Cartea, dar și serialul cu același nume, prezintă o serie de personaje captivante, dinamice, complexe. Eu nu am mai avut răbdare cu filmul și am trecut direct la relatările lui Piper din carte, care a fost tradusă și la noi și apărută la editura Publica.
Noi deja ne-am aranjat weekendul cu aceste cărți pe care vi le recomandăm și vouă. Cei din București pot să tragă o fugă și la Train Delivery, iar cei de la mare să nu rateze Life in Colour.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *