Noutăţi non-ficţiune (2)

Continuare de aici:

În octombrie apar:

Three Songs, Three Singers, Three Nations, Greil Marcus – scrisă de un critic foarte reputat de la Rolling Stones, această carte se concentrează asupra a trei exemple de cântece care dau senzaţia că nu au un singur autor, dar care pot vorbi mai multor tipuri de oameni.

The Song Machine, John Seabrook – tot o carte despre muzică şi, în special, despre cum reuşesc cele mai faimoase melodii să fie atât de… catchy. De la New York la Los Angeles şi de la Stockholm până-n Coreea, Seabrook urmăreşte cum s-a dezvoltat această industrie a hiturilor de la originea lor din anii ’90 până astăzi.

Witches of America, Alex Mar – Când auzim cuvântul “vrăjitoare”, cei mai mulţi dintre noi ne gândim la mături şi pălării negre. Dar ce face în această carte Alex Mar, un fost editor la Rolling Stone, este să ofere o privire de ansamblu asupra păgânismului, o religie politeistă practicată de aproape 1 milion de americani. Mar a participat la zeci de ritualuri păgâne, alături de mame singure, veteran de război sau programatori şi are acum o percepţie diferită asupra acestui cult.

Hemingway in Love, A.E. Hotchner – În anii ’40, Ernest Hemingway se împrieteneşte cu un scriitor tânăr pe nume A.E. Hotchner. Prietenia aceasta s-a dovedit benefică pentru Hotchner, cunoscut pentru biografia din 1966 pe care i-a făcut-o lui Hemingway, Papa Hemingway. La 95 de ani, Hotchner povesteşte ultimele conversaţii pe care le-a avut cu Hemingway, păstrate secrete de primul din respect pentru a patra soţie a lui Hemingway, Mary. Cu câteva săptămâni înainte de sinucidere, autorul s-a confesat lui Hutchner, povestindu-i flirturile care au dus la divorţul de prima soţie, Hadley, în Paris, în anii ’20.

Bonus literar: M Train, Patti Smith – într-un interviu recent, Smith a spus despre această carte: “M Train nu e o carte despre trecut. Este despre cine sunt eu, la ce mă gândesc, ce citesc şi ce cafea beau. Pe unde calc. Aşa că o să vedem. Sper că va plăcea oamenilor”; A Strangeness in My Mind, Orhan Pamuk – al nouălea roman al laureatului Nobel spune povestea unui vânzător de stradă din Istanbul. Începând din 1970, cartea acoperă 4 decenii de viaţă urbană, bune şi rele, alături de personajul principal, Mevlut.

În noiembrie apar:

St. Marks is Dead, Ada Calhoun – St. Marks Place este la trei străzi distanţă de inima East Village-ului din Manhattan şi scena tuturor generaţiilor de hippies, artişti şi revoluţionari. Charlie Parker a cântat jazz aici, The Ramones au mers la cumpărături în zonă, marşuri au fost puse la punct acolo, iar strada continuă să fie revendicată de multe alte generaţii de rebeli.

Dear Mr. You, Mary-Louise Parker – actriţă versată, Mary-Louise Parker dovedeşte cu aceste memorii că are şi condei. Cartea se construieşte ca o serie de scrisori către bărbaţi reali sau imaginaţi care au avut impact asupra vieţii ei.

Bonus literar: Hotels of North America, Rick Moody – este povestea unui critic de hoteluri, Reginald Edward Morse, care atunci când îşi scrie recenziile, nu vorbeşte doar despre calitatea paturilor, ci şi despre viaţa lui, despre nereuşite, mariaj şi relaţia cu fiica sa.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *