Cărţi de ficţiune nominalizate la Premiul Baileys Women’s Prize for Fiction 2015

Premiul Baileys Women’s Prize for Fiction este singurul premiu din Marea Britanie acordat anual pentru romanele de ficţiune scrise de femei. Acest premiu a fost decernat prima oară în anul 1996 şi celebrează excelenţa şi originalitatea scriitoarelor de ficţiune din întreaga lume.Autoarele de ficţiune nominalizate anul acesta pentru premiul Baileys Women’s Prize for Fiction sunt Rachel Cusk pentru romanul “Outline“, Laline Paull pentru romanul “The Bees“, Kamila Shamsie pentru romanul “A God in Every Stone“, Ali Smith pentru romanul “How To Be Both“, Anne Tyler pentr romanul “A Spool of Blue Thread“, Sarah Waters pentru romanul “The Paying Guests“.Câştigătoarea va fi desemnată in luna iunie, la Londra.

Câştigătoarele premiului Baileys Women’s Prize for Fiction din anii precedenţi sunt Helen Dunmore pentru romanul “A Spell of Winter” (1996), Anne Michaels pentru romanul “Fugitive Pieces” (1997), Carol Shields pentru romanul “Larry’s Party” (1998), Suzanne Berne pentru romanul “A Crime in the Neighborhood” (1999), Linda Grant pentru romanul “When I Lived in Modern Times” (2000), Kate Grenville pentru romanul “The Idea of Perfection” (2001), Ann Patchett pentru romanul “Bel Canto” (2002), Valerie Martin pentru romanul “Property” (2003), Andrea Levy pentru romanul “Small Island” (2004), Lionel Shriver pentru romanul “We Need To Talk About Kevin” (2005), Smith Zadie pentru romanul “On Beauty” (2006), Chimamanda Ngozi Adichie pentru romanul “Half of a Yellow Sun” (2007), Rose Tremain pentru romanul “The Road Home” (2008), Marilynne Robinson pentru romanul “Home” (2009), Barbara Kingsolver pentru romanul “The Lacuna” (2010), Tea Obreht pentru romanul “The Tiger’s Wife” (2011), Madeline Miller pentru romanul “The Song of Achilles” (2012), A. M. Homes pentru romanul “May We be Forgiven” (2013) şi Eimear McBride pentru romanul “A Girl is a Half-Formed Thing” (2014). займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *