Cărți de ficțiune distinse cu Premiul Pulitzer

Premiul Pulitzer este cel mai prestigios premiu american acordat anual pentru excelență și realizări deosebite în jurnalism, literatură și compoziții muzicale. Similar ca prestigiu cu Premiul Nobel acordat cercetătorilor, scriitorilor și oamenilor de știință din întreaga lume sau cu premiul Oscar din cinematografie, Premiul Pulitzer a fost decernat prima oară în anul 1917, a fost creat de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer si este administrat de Universitatea Columbia din New York.

Premiile Pulitzer sunt împărțite în 21 de categorii: 14 categorii pentru jurnalism, 6 categorii pentru literatură si o categorie pentru muzică. Cele șase categorii din literatură sunt: ficțiune, dramă, istorie, biografie sau autobiografie, poezie, nonficțiune.

Premiul Pulitzer pentru Ficțiune (Pulitzer Prize for Fiction) este acordat anual pentru cel mai bun roman de ficțiune scris de un autor american și publicat in cursul anului precedent.

Până în prezent, doar trei scriitori au câștigat de două ori Premiul Pulitzer pentru Ficțiune: Booth Tarkington (1919, 1922), William Faulkner (1955, 1963) și John Updike (1982, 1991).

Anul acesta, Premiul Pulitzer pentru Ficțiune a fost obținut de romanul ”All the Light We Cannot See” scris de Anthony Doerr.

Romanele de ficțiune care au obținut Premiul Pulitzer de-a lungul timpului sunt:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *