Cărţi care te vor introduce în atmosfera Halloween

“Tis the night—the night Of the grave’s delight, And the warlocks are at their play; Ye think that without, The wild winds shout, But no, it is they—it is they!”

Halloween sau All Hallows’ Eve este o celebrare a schimbării anotimpurilor, a recoltei, dar şi a spiritelor, care îmbină tradiţia cu obiceiurile actuale adăugate de-a lungul anilor.

În preajma acestei sărbători oamenii se costumează în personaje cunoscute şi populare din zona horror sau supernatural, ies în stradă şi se plimbă din uşă în uşa încercând să-i sperie pe cei din jur – obicei cunoscut cu numele de “trick-or-treating”- plasează capcane unii altora sau îşi decorează exteriorului casei cu accesorii specifice.

Istoria spune că acest obicei a fost adus în Statele Unite ale Americii de către imigranţii irlandezi, adaptat şi preluat ulterior şi de către alte popoare.

Voi sunteţi pregătiţi de Halloween? Am pregătit o listă de cărţi care să trezească în noi atmosfera de sărbătoare.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *