Cartea sau filmul?

Una dintre principalele muze pentru un scenarist este cartea, motiv pentru care, apar o serie de controverse legate de calitatea filmelor și a cărților și apar două tabere bine definite, una formată din cei care susțin că filmele adaptate după cărți sunt foarte reușite și chiar aduc un plus poveștii și alții care spun că filmele nici nu se apropie de calitatea cărților.Adevărul este undeva la mijloc și nu există loc de generalizare. Există exemple care demonstrează că după o carte bună poți realiza o peliculă la fel de bună care trezește interesul privitorului pentru lectura respectivă.Însă, de-alungul timpului au fost realizate și numeroase adaptări după cărți care s-au dovedit a fii un dezastru, iar mai jos vă vom prezenta o selecție cu cele mai proaste filme de acest gen.

Scarlet Letter
The Scarlet Letter (1995) cu Demi Moore este considerată ca fiind una dintre cele mai proaste adaptări, care nu reușește să prezinte complexitatea romanului, iar filmul a avut chiar 7 nominalizări la premiile Razzie. Însă, comedia Easy A, o daptare modernă a romanului s-a dovedit a fi o ecranizare foarte reușită, pe care v-o recomandăm
Great Expectations
Great Expectations (1998), regizat de Alfonso Cuaron a fost considerat un dezastru, care avea un singur lucru în comun cu romanul – titlul. Scenariu este foarte schimbat, numele personajelor, locurile unde se petrece acțiunea, totul este schimbat în film și deși se vrea a fii o adaptare la cartea lui Charles Dickens, nu are nici cea mai mică legătură cu aceasta. Pe de altă parte aceasta nu este singura adaptare după roman,iar noi vă propunem două variante, una în regia lui Joseph Hardy și alta în regia lui David Lean.
The Count of Monte Cristo
The Count of Monte Cristo (2002), regizat de Kevin Reynolds, reprezintă una din numeroasele filme adaptate după celebrul roman, care, spre deosebire de cele realizate în anii precedenți, nu s-a bucurat de succes. Și în acest caz, multe personaje sunt eliminate, acțiunea este amplificată și finalul este schimbat, lucru ce face ca acest film să nu aibă nicio o legătură cu povestea romanului. La polul opus, una dintre cele mai bune adaptări este considerată mini seria franceză regizată de Josee Dayan, ce îl are în rolul principal pe Gerard Depardieu.
În opinia voastră, care sunt cele mai proaste filme realizate după cărți? займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *