Cartea nouă a lui Alain de Botton: The Course of Love

alain de botton carte nouaAceasta este povestea unei căsnicii. Este povestea unei relații moderne și cum putem să îi supraviețuim. Cum putem traduce în ziua de astăzi happily every after și câți dintre noi mai credem în așa ceva?

La 20 de ani de la debutul cu Essays in Love, cartea care l-a făcut celebru, autorul Alain de Botton, revine cu un nou roman de ficțiune în limba engleză.

Cartea The Course of Love ne prezintă povestea de cuplu a lui Rabih și Kirsten, care au parcurs toți pasii unei relații normale. S-au cunoscut, îndrăgostit și în cele din urmă, căsătorit. Au evoluat la fel ca orice cuplu, într-un mod unic, dar pentru oamenii din jurul lor, și pentru societate în special, ei au ajuns deja la sfârsitul relației. Societatea ne învață că o relație se cam oprește din evolutie odată cu atingerea “pasului suprem”. Ca apoi, să întreții ce ai cultivat până la momentul căsătoriei. Și că nu mai avem unde să evoluăm ca și cuplu, ci doar să o luăm în sens invers. Oare așa o fi?

Mai multe cărți în limba engleză de autorul Alain de Botton

În cartea nouă a lui Alain de Botton aflăm că mariajul este, de fapt, începutul relației de cuplu. Drumul de la primul fior al dragostei, bucuriile împărțite și temerile unui angajament real, până la problemele profunde care ies la suprafață lent pe parcursul a două vieți comune, aceaasta este povestea unei căsnicii.

Stilul de scriere a autorului Alain de Botton ne atrage și aici la fel ca și în alte cărți despre dragoste și relatii pe care le-a scris. Jucăuș, înțelept, dar care marchează profund pentru că ne regăsim în poveștile sale. Și la fel ca în viață, vedem mai ușor greșelile pe care le facem atunci când le întâlnim și la alți oameni din jurul nostru.

Am citit cartea Essays in Love în tren, în aproximativ 3 ore. M-a fascinat stilul său natural de a relata probleme pe care le întâlnim cu toții în relațiile noastre, orbirea care ne oprește să vedem cum este omul de lângă noi de la început (cu bune și rele) și nevoia de a avea dreptate, care apare mai târziu, dar care duce uneori la sfârșitul unei relații deoarece considerăm că nu mai suntem pe aceeași lungime de undă.

Vă recomand mai multe cărți în engleză scrise de autorul Alain de Botton, pe care știu sigur că le veți citi cu mare interes:

Mai multe cărți online despre dragoste: Mai multe articole despre cărțile lui Alain de Bottonзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *