Carte pentru copii: Iepuraşul care voia să adoarmă

iepurasul_care_voia_sa_adoarma_

Pentru cei mai mulţi scriitori, ideea că una din cărţile lor ar putea să-şi facă cititorii să adoarmă ar fi de nesuportat. Dar o carte-fenomen, ce bate toate recordurile de vânzare (cel puţin pe Amazon), promite să facă exact asta, în special pentru copii.

Iepuraşul care voia să adoarmă a fost creată de psihologul şi lingvistul suedez Carl-Johan Forssen Ehrlin şi constă în câteva zeci de pagini de poveste care nu numai că îl va potoli pe copilul neastâmpărat, dar îl va şi trimite curând în lumea viselor.

Cartea foloseşte tehnici psihologice menite să-i ajute pe copii să se relaxeze, să se concentreze şi, la final, să adoarmă. Povestea gravitează în jurul iepuraşului Roger care vrea să adoarmă, dar nu poate. E posibil ca această carte să nu fie cea mai provocatoare, dar acesta pare să fie şi scopul. Şi nu numai povestea are rolul de a-i face pe copii să adoarmă, acest lucru cade şi în sarcina părinţilor şi a felului în care aceştia citesc povestea.

La începutul cărţii, există o serie de instrucţiuni despre cum trebuie citită povestea: părinţii trebuie să caşte desc, să sublinieze verbal anumite cuvinte sau să folosească o voce calmă atunci când citesc cuvintele scrise în italic.

Forssen Ehrlin a spus că această carte este” echivalentul verbal al legănatului”, iar sute de recenzii online de la părinţi mulţumiţi par să sugereze chiar asta. Cartea a fot deja tradusă în 7 limbi, iar autorul plănuieşte acum să dezvolte o metodă care să-i înveţe pe copii cum să meargă la toaletă.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *