Carisma

“Pursuing your passions makes you more interesting, and interesting people are enchanting.” ― Guy Kawasaki

Carisma este în general asociatǎ cu aptitudini excelente de comunicare, iar aceste aptitudini pot fi dezvoltate, deci carisma poate fi învǎţatǎ. Oamenii carismatici au puterea de a-i face pe ceilalţi sǎ treacǎ de partea lor, fie cǎ ne referim la un punct de vedere profesional, ideologic sau social. De multe ori, carisma este legatǎ de leadership- o persoanǎ carismaticǎ poate fi şi un lider de succes.

Oamenii carismatici sunt aceia care au mai multǎ încredere în ei înşişi şi cei care-i fac şi pe ceilalţi sǎ câştige mai multǎ încredere. Sunt acei oameni care sunt optimişti în mod natural, încecând sǎ vadǎ doar partea bunǎ a situaţiilor şi evenimentelor.

A fi carismatic presupune şi a fi interesant- ceilalţi vor sǎ asculte ce are un carismatic de spus- dar şi interesat- de ceea ce spun ceilalţi. Sunt, de obicei, buni povestitori, cu un fel aparte de a vorbi şi explica. Cu seriozitate dar şi cu o dozǎ bunǎ de umor, ei pot sǎ-şi transmitǎ mesajul cu efect şi reuşind sǎ-şi capteze auditoriul.

Sunt, evident, inteligenţi, având o arie de expertizǎ şi având capacitatea de a explica subiecte complexe pentru a fi înţelese de o masǎ largǎ de oameni, adaptându-şi discursul în funcţie de auditoriu.

Mai jos sunt câteva cǎrţi care ne pot ajuta sǎ devenim mai atractivi în ochii celorlalţi.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *