Cariera în jurnalism, o adevarată provocare

Trăim într-o eră a informației, în care fiecare dorește să știe mai mult și mai ales să cunoască tot ce se petrece în jur. Mass-media este sursa ce furnizează aceste informații, fie că este vorba de presa scrisă sau online, televiziune sau radio, iar persoanele responsabile pentru toate aceste informații sunt jurnaliștii. Aceasta profesie nu este deloc una ușoară, ci una extrem de solicitantă și plină de dinamism, iar din păcate nu toți cei care aleg această meserie îi pot face față. Jurnaliștii pot influența mase întregi de oameni, arma lor supremă fiind informația. În funcție de cât de bun se dovedește cineva în această profesie, poate realiza o muncă ce este extrem de apreciată sau poate realiza o muncă ce este profund criticată și disprețuită.Jurnalismul este o profesie foarte interesantă, ce aduce noi provocări în fiecare zi, însă este și o profesie ce implică o doză mărită de responsabilitate. Oricine se gândește la o carieră în acest domeniu, ar trebui să fie o persoană cu o personalitate puternică, ce are capacitatea de a scrie și de a prezenta informații într-o manieră precisă, dar și atrăgătoare. De asemenea, un bun jurnalist are o solidă cultură generală, este mereu curios, deține abilități excelente de comunicare și mai ales, trebuie să fie capabil să facă față situațiilor neprevăzute si efortului prelungit. Cu mult talent, inteligență dar și perseverență, un jurnalist poate să beneficieze de o carieră strălucită, oportunitățile din acest domeniu fiind numeroase. Fie că este vorba de presa scrisă sau de cea online, un jurnalist trebuie să știe să diferențieze realitatea de ficțiune și să fie întotdeauna exigent cu sine și cu munca sa.Unul dintre lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi pentru a redacta un text jurnalist corect este că orice scrii trebuie să se lege într-o poveste. O poveste pe care publicul tău să o citească/asculte cu plăcere. De asemenea, trebuie să-i oferi informațiile de care are nevoie, sincer și obiectiv, să influențezi din titlul (dar fără să-i induci o idee greșită sau neadevărată). Pentru un articol bun trebuie să muncești mult, să înveți multă teorie, dar să știi și multe lucruri practice, să-ți cultivi relații cu persoane din diferite domenii sau clase sociale.Lumea în care trăim se schimbă constant, iar presa de acum 10 ani este semnificativ diferită de cea de astăzi, o știre poate ajunge în căteva zeci de minute în toate colțurile lumii, iar acest lucru crează o presiunea constantă de a veni cu cât mai multe noutăți într-un timp cât mai scurt.Lectura și cărțile de specialitate sunt calea ideală pentru a-ți dezvolta abilitățile jurnalistice, pentru a descoperi trucuri și idei care te vor ajuta să ai o ascensiune ideală în acest domeniu. 

The Best Books for Journalism Students

via Bestcollegesonline.com 

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

3 thoughts on “Cariera în jurnalism, o adevarată provocare”

  1. In realitate, se stie, lucrurile nu stau chiar asa. Pentru a avea un salariu oarecum decent, jurnalistii fac numeroase compromisuri, mai mereu senzationalul sau imaginile care reprezinta violenta si suferinta fiind aduse in prim plan.

  2. Nu toti. Am o prietena care castiga destul de bine. Pentru ca scrie bine. Jurnalist nu inseamna vanator de sani sau cadavre. Dar gandeste-te, daca in Romania (unde oamenii devin din ce in ce mai prosti, e o realitate) se apuca sa scrie despre nu stiu ce chestii, nu vor mai lucra mult timp. Pentru ca cititori sunt tot mai putini. Si atunci se promoveaza ce ai spus tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *