Caracterul complex al marketingului bancar

Domeniul bancar a implementat strategii eficiente de marketing pentru a face față cu brio mediului dinamic în care își desfășoară activitatea. Astfel, prin constituirea unui domeniu distinct, bine conturat în teoria marketingului și în practica de natură economică, instituțiile bancare își propun satisfacerea cerințelor individuale ale clienților și totodată construirea unei imagini favorabile.


Termenul de marketing bancar face referire la reclamă, promovarea vânzărilor și publicitate, la segmentare și înnoire, la poziționarea pe piață și nu în ultimul rând la elaborarea sistemelor eficiente de analiză, planificare și control, toate acestea desfășurate în cadrul serviciilor bancare.

Fiecare bancă ce adoptă conceptul de marketing bancar utilizează instrumente competitive pentru a-și adapta serviciile și produsele nevoilor segmentelor de piață pe care le dețin, încercând să se distingă eficient de celelalte bănci. Poziționarea pe piață în contextul marketingului bancar realizează și menține deosebiri reale între bănci, fiind o soluție eficientă de a se impune și diferenția prin transmiterea unui mesaj care să pătrundă în mintea clienților. Mesajul trebuie să fie simplu de receptat și să conducă la îndeplinirea obiectivelor băncii.

Dacă în trecut băncile aveau o imagine rigidă, atmosfera din interior fiind foarte rece și neprietenoasă, în ziua de astăzi băncile au înțeles că pentru a-și fideliza clientela au nevoie de programe noi și atractive, de o imagine unică mult mai caldă și mai prietenoasă. Activitățile de promovare din cadrul domeniului bancar sunt menite să satisfacă în mod constant așteptările exigente ale clienților. De aceea, fiecare bancă trebuie sa își construiască programe eficiente de marketing pentru a-și îmbunătăți performanțele și pentru a genera pe termen lung o maximă satisfacție clienților. De asemenea, din cadrul programelor de marketing bancar nu trebuie să lipsească responsabilitatea socială, cointeresarea angajaților, precum și rentabilitatea.

Citiți și:

Cele mai bine vândute cărți de business

Despre succesul în afaceri

10 calități ale unui lider

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *