Când ai chef de o pauză de la beletristică

 ‘‘Unul dintre cazurile prezentate în carte este povestea unui om care, lovit de fulger, devine peste noapte pasionat de pian. Până la acest accident, nu a fost niciodată interesat să cânte la acest instrument, dar acum compune şi cântă până la obsesie. În urma analizelor, s-a descoperit ca emisfera stângă a creierului a fost afectată grav. În consecinţă, emisfera dreaptă a devenit mult mai activă, “eliberând” pasiuni şi creativitate care în mod normal nu ar fi existat.‘‘

Săptămâna aceasta m-am întâlnit des cu articole, citate, cărți de Oliver Sacks și mi-am amintit de senzația aceea pe care o ai atunci când iei o pauză de la ficțiune și citești altceva. Prima oară am auzit de Oliver Sacks de la Andreea, care devorat o bună parte din cărțile acestuia și a ținut să ne împărtășească pasiunea față de el. De altfel, a scris și pentru voi 2 recenzii: despre Omul care și-a confundat soția cu o pălărie  și Musicophilia.

Mi se pare că după ce citești consecutiv 2 cărți bune de non-ficțiune îți vine să te legi în continuare de altele și altele. Poate datorită faptului că ești conștient că sunt sincere cu tine și îți lărgesc spectrul de cunoștințe. Sunt destul de ușor de parcurs, adesea îți creează noi pasiuni și parcă te motivează.Eu am pățit așa ceva cu Malcolm Gladwell și 3 dintre cărțile lui, Outliers, Blink și David and Goliath.Când ai chef de o pauză de la beletristică și ești pregătit pentru o avalanșă de informații interesante noi îți recomandăm și următoarele titluri de mai jos.


Marți, 15 iulie , o să anunțăm numele câștigătorului voucherului în valoare de 250 lei. Tu te-ai înscris? 🙂Update: Soarta și-a făcut de cap și a ales câștigătorului voucherului în valoare de 250 lei.Numele câștigătoarei este Silvia Nicoleta Moroșanu! Felicitări.Vă mulțumim tuturor pentru sprijin și participare.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *