Călătorii: Islanda

Aflată la capătul lumii, acolo unde Europa de Nord se întâlneşte cu Oceanul Atlantic, Islanda este cea mai mică ţară insulară nordică (dacă ţinem cont de numărul de locuitori). Capitala, Reykjavík, este de asemenea şi cel mai mare oraş al ţării.

Istoria spune că Islanda a fost colonizată de scandinavi, celţi, irlandezi şi scoţieni. Geografia spune că teritoriul țării reprezintă un podiș de bazalt din care se ridică circa 100 de conuri vulcanice, dintre care aproximativ 130 sunt active, gheizere și izvoare fierbinți, ghețari masivi. Cele din urmă reprezintă adevărate atracţii turistice, ca şi Nopţile Albe, atunci când soarele nu apune.

Pentru cei care vor să fugă de căldură, perioada aceasta a anului este cea mai potrivită pentru călătoria în Islanda, unde temperaturile nu vor depăşi în medie 13 grade Celsius.

Islanda se laudă cu muzicieni renumiţi: Bjork, Of Monsters and Men, Voces Thules, The Sugarcubes, Mezzoforte, Emiliana Torrini, dar şi cu autori care au primit premiul Nobel pentru literatură.

Dacă mergeţi în vizită la vecinii noştri mai îndepărtaţi, să ne trimiteţi poze. Şi nu uitaţi să vă documentaţi bine înainte de plecare, să fiţi pregătiţi pentru orice.

 займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *