Bucuria de a citi în germană vine de la Ravensburger

Ciclul de formare al unui copil nu include scrisul și socotitul pentru a-l îndeletnici numai cu câteva aptitudini care să-i ușureze orientarea în lumea  ce-l înconjoară, ci îl ajuta să își îmbogățească imaginația și capacitatea de analiză.

Un bun dascăl va căuta mereu să cultive aceste două calități pe care numai omul le poate dezvolta și folosi. Și într-adevăr, le folosește în cele mai fericite cazuri, tot spre a deschide și altora calea spre educație și creație.

Primii pași pentru a ajunge acolo sunt lecturile și exerciții.Însă fiecare copil este  diferit și imaginația sa absoarbe fiecare lectură ca pe o culoare sau un miros distinct. Nu degeaba căutăm mereu, ca profesori sau părinți, lecturile potrivite, manualele potrivite, în care atât materialul expus cât și metodologia să invite către studiu și reflecție.Books Express oferă o gama de cărți de studiu și exercițiu care se pliază nevoilor  învățăceilor de limba germană și se adresează tuturor nivelurilor de studiu. Librăria aduce o editură bine cunoscută mai aproape de părinții și profesorii din România! Editura Ravensburger este  cunoscută atât pe piața germană, dar și la nivel internațional pentru implicarea sa în proiectele de politică educațională și familială cât și pentru produsele educative atât de îndrăgite de părinți și copii.Toate lecturile Ravensburger sunt selectate și puse împreună cu mare atenție pentru diversitatea și preferințele publicului căruia se adresează. Compania care deține editura oferă atât cărți și jocuri pentru copii, literatura pentru adolescenți cât și ediții conținând opere clasice. Ravensburger poate oferi lecturi și materiale potrivite fiecărui nivel de studiu.Personajele atractive și poveștile interesante îi fac pe copii să le placă să învețe, ceea ce e cel mai important în procesul de învățare, creînd-ui copilului o motivație intrinsecă, așa cum o definește Alfie Kohn în celebra sa carte Parenting necondiționat.

Leserabe mit Mildenberger. Nixengeschichten
Leserabe mit Mildenberger. Leichter lesen lernen mit der Silbenmethode: Tierfreundegeschichten
Pentru cei harnici care de abia așteaptă să poată și citi, cât și pentru cei mari care caută o altă metodă de a-și ajuta copiii sau elevii și nu vor să lucreze numai cu manuale,  Leserabe – “corbul cititor” oferă o soluție grozavă.Leserabe este o colecția care se adresează celor care se încumetă la primii pași în descifrarea textelor în limba germana. Cu ajutorul cititului pe silabe, pe care Leserabe Lesestufe 1 și Lesestufe 2  îl încurajează, copiii pot învăța mai ușor rostirea cuvintelor și le pot conecta apoi pentru a forma propoziții. Ca material de lectura primul volum de povestioare  propune patru povestioare despre o zi obișnuită din viata marina a sirenelor.Lesestufe 2, Tiefreundegschichten oferă alte patru povestioare iubitorilor de animale, în care întâmplările neașteptate invită la o înțelegere cât mai rapidă a textului. Materialele de lucru puse la dispoziția părinților de către Ravensburger sunt folosite atât ca instrumente didactice, dar și ca lecturi care, cum am amintit mai sus, pun pe gânduri. Temele de lectura “ascunse” în povestioare ca spre exemplu împlinirea viselor, căutarea și aprecierea micilor bucurii și exemplele de toleranță ilustrate în cărțile pentru copiii au în vedere atât exersarea limbii cât și deschiderea spiritului celui mic.Mai multe produse RavensburgerMai multe cărți germaneзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Sandra

Citesc literatura care îmi spune ce și cum să înțelegem despre cine suntem. Secolele XVI și XVII. Nașterea științei moderne. Religie și filosofie. Aparțin unei echipe formate din oameni competenți și curioși și mă numesc asistent de cercetare la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. Îmi petrec de șase săptămâni timpul întrebând epoca Reformei ce are să ne spună, într-un orășel din Germania de sud-vest. Aici am găsit răspunsuri dublate de întrebări și aștept să mă reîntorc. Voi fi curând acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *