Brocart de toamnă – Teru Miyamoto

Kinshu – Autumn Brocade
 Brocart de toamnă face parte din categoria cărţilor citite pe nerăsuflate, perfectă pentru o zi ploioasă de toamnă.

Teru Miyamoto este actualmente printre cei mai îndrăgiţi autori contemporani ai Japoniei. Stilul său descriptiv şi realist, însă în acelaşi timp încărcat de sentimente puternice care câştigă inimile cititorilor. În opera sa Kinshu – Autumn Brocade facem cunoştinţă cu o poveste de dragoste care se sfârșește în urma unor circumstanțe banale. Regretele şi cuvintele nespuse la despărţire au împovărat sufletele celor doi îndrăgostiţi timp îndelungat, într-un cotidian mecanizat.

Incapacitatea de a ierta la momentul potrivit, greşeala comisă de bărbatul infidel au marcat vieţile celor doi care şi-au căutat alinarea în altă parte. Chiar şi reîntâlnirea lor accidentală după zece ani care a trezit nenumărate amintiri îngropate adânc într-un colţ al sufletului, nu reuşeşte să îi readucă împreună. Ajunşi la vârsta maturităţii, cei doi se arată dispuşi a-şi împărtăşi cele mai sumbre sentimente şi întrebări prin intermediul unor scrisori trimse pe ascuns.

Într-o societate ierarhizată, care pune accentul statut şi o imagine fără cusur o împăcare a celor doi protagonişti este aproape imposibilă. Drama femeii care se zbate să iasă din cotidian prin căutarea vechii iubiri devine universală. Refugiul pe care îl găseşte în muzica lui Mozart lasă o amprentă şi asupra cititorului care devine din ce în ce mai interesat de marele compozitor.

Un articol de Claudia Diana Toma

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *