Brățările Shamballa-istorie şi spiritualitate

  Brățările Shamballa, în ciuda caracterului comercial pe care au început sa îl adopte, au o întreagă istorie bazată pe spiritualitate și inner peace. Shamballa are o profundă semnificație în tradițiile budiștilor tibetani și indieni, acesta fiind un regat mitic ascuns undeva prin Asia, dincolo de munții Himalaya. În timp, a ajuns să fie asociat cu pământul sfânt al budiștilor, la hotarul dintre realitate și mit. Această legendă a ajuns și în vest, influențând partea de lume ce aparține altor religii decât cea budistă. S-a dezvoltat ca o cultură generală, atrăgând din ce în ce mai multi curioși. În Occident, Shamballa reprezintă o metaforă pentru calea spirituală pe care unii o pot urma, ce duce spre iluminare, pace, liniște și înțelegere.

De-a lungul timpului, Occidentul a fost atât de atras de această filosofie încât a constituit o inspirație pentru artă, literatură, bijuterii. În 1994 compania fondată de Mads Kornerup a deschis în Paris un magazin care purta numele de Shamballa. A început să vândă bijuterii inspirate după modelul budiștilor, iar în 2011, magazinul mutându-se în Copenhaga, a devenit cunoscut din vânzarea brățărilor pe care le cunoaștem acum ca Shamballa. Brățările originale, făcute de budiști, erau confecționate din șnur de cânepă și mărgele din lemn, uneori din santal. Nu putem vorbi despre brățările Shamballa adevărate sau false. Conceptul Shamballa provine din antichitate, iar brățara pe care o cunoaștem astăzi este o adaptare occidentală după cultura asiatică. Aşa că aceste brățări vi le puteți confecționa și singuri și să iasă ceva superb.

Fiecare mărgea semnifică călătoria sfântă a individului spre armonie, realizare, conștiință, liniște și înțelegere. Alții pot interpreta mărgele ca niște lecții de vindecare spirituală, fericire, iluminare. Pentru fiecare, brățările au o semnificație unică și specială. Oamenii le poarta în funcție de ce simt în acel moment.

O mare importanţă este acordată și culorilor mărgelelor. Culorile au abilitatea de a te face să te simți diferit în funcție de cum alegi să le porți, de garderoba din ziua respectivă, de evenimentul la care vei lua parte sau pur și simplu le alegi în funcție de starea psihică.

Mărgeluța neagră reprezintă absenţa luminii și e asociată cu puterea, autoritatea, eleganţa, moartea, misterul.

Mărgeluța albaă e considerată culoarea perfecțiunii. ce aduce claritate și puritate, mărind forța vitală, vindecând corpul, mintea și spiritul.

Mărgeluța roșie este asociată cu Chakra Rădăcină aflată la baza coloanei vertebrale. E legată de pasiune și sexualitate, un sentiment de siguranță,  iubire și sprijin.

Mărgeluța portocalie este asociată cu abdomenul, Chackra Sacrală care ţine de sentimente, intimitate, senzualitate, creativitate, reducerea stresului.

Mărgeluța galbenă sau aurie reprezintă Chakra Plaxului Solar și e asociată cu voința, optimismul și siguranța de sine.

Mărgeluța verde reprezintă Chakra Inimii și este asociată cu natura, echilibrul și armonia. Iertarea, acceptarea, renașterea caracterizează această brățară.

Mărgeluța albastră reprezinta Chakra Gâtului, albastrul fiind culoarea vindecării și a comunicării, a înțelepciunii și a încrederii.

Mărgeluța indigo reprezintă Chakra Sprâncenei și e asociată cu aspectele intuitive și imaginative ale vieții, ale percepției și abilităților psihice.

Mărgeluța mov reprezintă Chakra Coroanei, localizată la cap, asociată cu spiritualitatea și beatitudinea, ce echilibrează toate aspectele fizice, mentale, emoționale și spirituale. Produce inspirație, înțelepciune, cunoaștere.

 

Brățările reprezintă un confort pentru cei care le poartă și care cred în filosofia Shamballa. Alegeți pietrele și mărgeluțele pe care vreți să le folosiți, care vă reprezintă din punctul de vedere al personalității și vă veți croi singuri niște brățări speciale, încărcate cu energia voastră. Pentru a vă ajuta, mai jos aveți un video care vă va îndruma, pas cu pas, spre confecționarea brățărilor Shamballa.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “Brățările Shamballa-istorie şi spiritualitate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *