Brandwashed de Martin Lindstrom

Vizionar al marketing-ului, Martin Lindstrom a fost unul din cei implicați în războiul brandurilor de peste 20 de ani.

În cartea “Brandwashed“, el aduce în atenția cititorilor propria lui industrie, notând tot ceea la care a fost martor în spatele ușilor închise, expunând pentru prima dată proporțiile trucurilor psihologice și capcanele pe care companiile le folosesc pentru a câștiga banii noștri obținuți cu greu și prin multă muncă.

Continuând ceea ce a început cartea “The Hidden Persuaders”, scrisă de Vance Packard în urmă cu mai bine de jumătate de secol, Lindstrom a inclus în această apariție:

– Noi descoperiri care dezvăluie cum cei din publicitate îi țintesc pe copiii cu o vârstă alarmant de mică.

– Rezultate șocante ale unui studiu care a descoperit ceea ce gândesc cu adevărat bărbații heterosexuali atunci când văd reclame provocatoare.

– Cum producătorii și detailiștii au alimentat focul panicii publice în legătură cu bolile contagioase, condițiile meteorologice extreme, temerile contaminării prin mâncare.

– Prima dovadă neuroștiințifică ce dovedește cât de dependenți suntem de iPhone-urile și de Blackberry-urile (și realitatea șocantă a dependenței de telefoanele mobile – poate fi mai greu de combătut decât dependențele de droguri și alcool).

– Cum companiile de toate tipurile ne monitorizează în secret toate urmele digitale pentru a descoperi cele mai intime detalii ale vieților noastre private, iar apoi folosesc informația pentru a ajunge la noi prin profilurile psihologice perfect create.

– Cum anumite companii, cum ar fi producătoarea unui popular balsam de buze, care și-a schimbat rețeta de fabricare pentru ca produsele să dezvolte o dependență chimică.

– Ce ne spune un experiment de guerilla marketing care a durat 3 luni, efectuat special pentru această carte, despre cea mai puternică armă ascunsă și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *