Books Express pentru ”Aradul Meu”

”Aradul Meu” este un proiect pentru tinerii care vor mai mult, care vor să cunoască tineri din același domeniu de activitate și care vor să aducă ceva nou atât în viața lor profesională cât și în cea personală. Un eveniment desfășurat sub egida ”Aradul Meu” a avut loc ieri, în data de 25 iunie, iar Books-Express a participat virtual.Noi am recomandat tinerilor de acolo 3 cărți de dezvoltare personală, care  pot ajuta la procesul de îmbunătățire a vieții, profesionale și personale.Procesul de dezvoltare personală include activități de conștientizare și îmbunătățire a identității, a potențialului, a calității vieții, care vor contribui la realizarea viselor și aspirațiilor noastre. La baza acestora trebuie să stea o lectură solidă, accesibilă care te poate ajuta să îți dezvolți cu ușurință orice domeniu din viața ta.Trei dintre cele populare  cărți din domeniu, pe care vi le recomandăm:

1. Emotional IntelligenceInteligenţa emoţională presupune conştientizare de sine prin înţelegerea propriilor emoţii şi capacitatea de a le exprima, utiliza sau controla pentru a crea relaţii constructive cu oamenii din mediul înconjurator. Gestionarea stărilor emoţionale pe care le avem, aduce numeroase beneficii manifestate în toate aspectele vieţii. Inteligenţa emoţională influenţează reuşita în activitatea profesională, competenţele de ordin emoţional putând fi transpuse în abilităţi ce pot fi aplicate practic. Este foarte important să identificăm emoţiile personale şi să deţinem capacitatea de a le gestiona corect pentru a beneficia de confort psihic şi de succes în crearea şi menţinerea relaţiilor interpersonale.Strâns legată de inteligența emotională este cunoașterea și stăpânirea emoțiilor noastre:2. Emotions RevealedBazându-se pe o cercetare inovatoare de 40 de ani, Paul Eckman explorează de ce și când devenim emoționali și ce se întâmplă atunci când o facem. Ce semnale exterioare transmitem și ce expresii faciale ni se pot citi. Pentru că o mare parte din ce comunicăm se face non-verbal, autorul ne învață cum să ne modelăm reacțiile. De asemnea, ne învață cum să recunoaștem emoțiile ascunse ale interlocutorilor noștri și să înțelegem ce exprimă fiecare reacție a lor. Emoțiile fiind atât de importante, autorul îți explică de ar trebui să le ții doar pentru tine uneori, dar pe de cealaltă parte să știi când e cazul să te exteriorizezi și față de cine. Capitolele cărții sunt intitulate sugestiv: Furia, Frica, Surprinderea, Fericirea. Cel mai important aspect al cărții este acela că te învață cum să aplici tehnicile prezentate de el pentru a a-ți îmbunătății comportamentul și viața.3. If You Meet the Buddha on the Road, Kill HimIf You Meet the Buddha on the Road, Kill Him este cartea care a atras în primul rând prin intermediul titlului, dar mai ales pentru conținut.  Sheldon Kopp, ne prezintă o idee principală care stă la baza întregii cărți: Terapeutul nu îți oferă (pentru că nu are cum) răspunsuri salvatoare. Psihologul sau terapeutul nu este un guru, și el se luptă să fie fericit în viață! Autorul susține că principala cheie a succesului este responsabilitatea asupra vieții tale, care crește odată cu libertatea pe care o ai. Fără să pară un clișeu, îmbunătățirea vieții tale chiar  ține de dorința și așteptările pe care le ai deja.Mai multe cărți despre analiza și stăpânirea emoțiilorMai multe cărți de dezvoltare personală

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *