Bobbi Brown – “Beauty isn’t about looking perfect”

Cum arată frumusețea în viziunea lui Bobbi Brown?

“A strong brow, bedroom eyes, a bump on the nose – these are the features that inspire me. Beauty isn’t about looking perfect. It’s about celebrating your individuality.”

Părerea lui Bobbi poate că pare neconvențională, dar pentru femeile din întreaga lume vine ca o eliberare. Viziunea lui Bobbi este aceea că “makeup is a way for a woman to look and feel like herself, only prettier and more confident.” Cu ajutorul propriei linii de cosmetice, ea recomandă ca fiecare femeie să își accentueze frumusețea ei unică.

Încă de la o vârstă fragedă s-a simțit atrasă de acest domeniu: “I remember watching my mother apply her white eye shadow and black liner in her blue gilded bathroom—she was glamorous, but fresh-looking.” De cum a fost capabilă să muncească a intrat în competiția pentru un magazin mic de cosmetice din oraș, unde a avut parte de primul training.

Educația lui Bobbi a continuat la Emerson College din Boston, unde s-a specializat pe machiaj de teatru, După absolvire, ea s-a mutat în New York să devină un makeup artist profesionist. Pentru a avansa în carieră își arăta portofoliul în dezvoltare oricărei persoane care își arăta înteresul, a adunat contacte și a experimentat provocările prin care trece un makeup artist freelancer care încearcă să reușească în Manhattan.

Însă, după multe suișuri și coborâșuri, talentul și determinarea ei a făcut-o să fie râvnită pentru reviste de top, fotografi și modele. Bobbi și-a început colaborarea ei cu fotografii Bruce Weber și Arthur Elgort pentru Vogue-ul american, dar și cu Francesco Scavullo pentru Cosmopolitan și Self. De asemenea, 7 pagini cu poze full-face ale supermodelului Tatiana Patiz – fotografiate de Wayne Maser – au ajutat-o sa înainteze în carieră.

Primul succes important al lui Bobbi a fost prima ei copertă Vogue americană. Imaginea a fost realizată de faimosul fotograf Patrick Demarchelier și o înfățișa pe viitorul supermodel Naomi Campbell aranjată de Bobbi Brown. La 7 ani de la sosirea ei în New York fără a ști pe nimeni, Bobbi a fost observată de industrie.

Bobbi a creat o linie de cosmetice, potrivită femeilor care doreau o imagine mai naturală. Totul a început cu un ruj cu o consistență foarte ușoară, iar apoi a continuat cu fondurile de ten cu o nuanță spre galben, și nu roz, revoluționând industria cosmeticelor. Cei mai importanți editori de reviste de frumusețe au susținut-o pe Bobbi, iar în acest fel a devenit mai cunoscută.

Această schimbare pe piața înfrumusețării a captat și atenția imperiului cosmeticelor Estée Lauder, care a cumpărat Bobbi Brown Cosmetics în 1995, la doar 4 ani de la înființarea companiei.În prezent, Bobbi se ocupă de departamentul de creație.

O autoare bestselling New York Times, Bobbi a scris 5 cărți pentru frumusețe și lifestyle, și anume: Bobbi Brown Beauty, Bobbi Brown Teenage Beauty, Bobbi Brown Beauty Evolution, Bobbi Brown Living Beauty și Bobbi Brown Makeup Manual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *