Blue Zones

de Florin PopaCâteodată aventurile prin care treci ca să ajungi să citești o carte sunt cel putin la fel de interesante ca și cartea însăși.  Am aflat de Dan Buettner și Blue Zones după ce am cumpărat un pachet ‘promoțional’ de ediții americane originale National Geographic dintr-un aeroport german,  fiind în tranzit dinspre o țară francofonă către o destinație latină. Deci internațional la maxim. Dar real și cotidian. La fel de internațional, real și cotidian ca și căutarile lui Buettner pentru aflarea secretului longevitații.

Și nu atât de mult al longevității, cât mai degrabă al vieții active și fericite până la vârste cu trei cifre. Un proiect National Geographic care l-a dus pe Dan în toate colțurile planetei pentru a găsi rețeta împlinirii, a succesului și a echilibrului. Și nu extrase din tratate teoretice sau ideologii expirate, ci chiar de la cei care au dovedit ca longevitatea și puterea de a fi activ la 100 de ani nu au legătură cu moștenirea genetică, ci cu modul în care ai ales să traiești cei 100 de ani.

O carte care s-a vandut cu “casa închisă”, o carte pe care Oprah a recomandat-o cu mâna pe inimă, o carte care mi-a schimbat viața, dar și singura carte pe care aș lua-o cu mine pe o insulă pustie. Și eu nu sunt fan Oprah.

Mai multe recomandări de la Florin

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *