Blinky Bill

Săptămâna aceasta, în cinematografele din România rulează filmul de animație ”Blinky Bill: Koala cel poznaş” (Blinky Bill The Movie), inspirat de îndrăgitul personaj din cărțile pentru copii ”Blinky Bill” scrise și ilustrate de autoarea de origine australiană Dorothy Wall.

Cărțile ”Blinky Bill” sunt considerate chintesența literaturii clasice pentru copii din Australia și urmăresc aventurile unui ursuleț koala năzdrăvan și drăgălaș și ale prietenilor acestuia, animăluțele Nutsy, Splodge, Flap, Marcia și Wombo.

Seria de cărți pentru copii Blinky Bill cuprinde trei cărticele încăntătoare: ”Blinky Bill: The Quaint Little Australian”, publicată în anul 1933, ”Blinky Bill Grows Up” (1934), ”Blinky Bill and Nutsy” (1937). În anul 1937, a fost publicată o colecție care conține toate cele trei povești, intitulată ”The Complete Adventures of Blinky Bill” și care a fost retipărită de 26 de ori între anii 1940 – 1965.

Datorită popularității și succesului de care s-au bucurat cărțile Blinky Bill, tipărirea acestora nu a fost niciodată încetată în Australia de la apariția lor până în prezent.Povestea ursulețului Blinky Bill a inspirat două seriale de televiziune (un serial cu păpuși, The New Adventures of Blinky Bill, difuzat de televiziunea australiană ABC între anii 1984 – 1987 și un serial de desene animate, The Adventures of Blinky Bill, difuzat de postul tv ABC Kids între anii 1993 – 2004) și două filme de animație, Blinky Bill : The Mischievous Koala (1992) și Blinky Bill the Movie (2015). Anul viitor va fi lansat un nou serial de televiziune Blinky Bill, care va fi difuzat de televiziunea australiană Seven Network.

De asemenea, adorabilul personaj a inspirat crearea unor jocuri video, păpuși de colecție realizate de Anne Keane în anii ’80, un timbru poștal emis de Poșta Australiană în anul 1985, precum și multe alte jucării, hăinuțe și obiecte pentru copii.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *