Bill Gates recomandă!

Nu devii unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei peste noapte. Munceşti, aplici, te zbaţi! Citeşti. Ca şi anul trecut, Bill Gates recomandă pe blogul său 7 cărţi de citit pe perioada acestei veri, la plajă sau în confortul propriei case. Spre deosebire de anul trecut când numai un titlu din cele 6 recomandate de el era o adevărată lectură de luat la plajă, de data aceasta, antreprenorul şi filantropul Bill Gates propune ceva mai multe titluri uşoare. Fiecare dintre cărţile de mai jos l-au făcut şi să gândească, şi să râdă, aşa cum spune el însuşi, fiind lecturi cerebrale, aşa cum v-aţi putea aştepta de la Gates, dar şi titluri mai uşurele, de amuzament.

Bill Gates a spus în nenumărate rânduri că parte din succesul său antreprenorial se datorează faptului că a putut să citească încă de când era foarte mic. “Aveam o mulţime de visuri când eram mic şi cred că ele erau în mare parte influenţate de faptul că am avut ocazia să citesc foarte mult”, a spus Gates.

Dacă aţi intrat deja în vacanţă sau mai aveţi puţin până atunci, mai jos vă arătăm titlurile recomandate de Bill Gates.

Hyperbole and a Half, de Allie Brosh. Cartea are la bază website-ul lui Brosh şi conţine desene amuzante despre viaţa ei. Aventurile pe care le povesteşte aceasta sunt în general acele lucruri şi gânduri pe care cei mai mulţi dintre noi suntem prea timizi pentru a le lăsa să zburde nestingherite în public. 3 ore sunt suficiente pentru această carte, deşi vei dori să fie mai lungă.

The Magic of Reality, de Richard Dawkins. Dawkins este un biolog de la Oxford care are darul de a face ştiinţa digerabilă pentru toţi. Cartea aceasta e la fel de accesibilă pentru tineri ca serialul Cosmos şi la fel de relevantă pentru publicul mai în vârstă. The Magic of Reality este o carte fascinantă, bine ilustrată, care încearcă să răspundă marilor întrebări ale umanităţii, ca de exemplu “De unde a apărut universul?” sau “Care este cauza cutremurelor?”. Este, în acelaşi timp, un apel pentru cititorii de toate vârstele de a se apropia de misterele universului cu rigoare şi curiozitate.

What If, de Randall Munroe. Subtitlul aceste cărţi este “Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions” şi exact asta este. Munroe primeşte întrebări din domeniile cele mai diverse: fizică, biologie sau chimie, şi le răspunde într-un mod amuzant, cu toate că explicaţia ştiinţifică din spatele răspunsurilor este foarte precisă. Pe lângă domeniile mari pe care le tratează, vei învăţa şi despre balistică, ADN, oceane sau atmosferă.

XKCD, de Randall Munroe. O colecţie de postări scrise de Munroe, reprezentând desene pe care acesta le face amuzându-se pe seama oamenilor de ştiinţă şi computerelor. Umorul este cinic, dar foarte pe placul lui Gates.

On Immunity, de Eula Biss. Biss, eseistă şi lector, examinează în această carte motivele din spatele temerilor oamenilor de a-şi vaccina copiii. Ca mulţi alţii, Biss ajunge la concluzia că vaccinurile sunt sigure, eficiente şi instrumente aproape miraculoase de a proteja copiii de suferinţe de orice fel. O carte despre un subiect foarte la modă, dar în care autoarea nu îi condamnă deloc pe cei care au opinii diferite.

How to Lie with Statistics, de Darrell Huff, este o carte recomandată de Wall Street Journal investitorilor şi o bună introducere în lumea statisticii sau un reminder pentru cei care ştiu deja cum să se folosească de puterile acesteia.

Should We Eat Meat, de Vaclav Smil. Cu cât lumea devine mai bogată, cu atât consumă mai multă carne. Şi cu cât acest lucru se întâmplă, cu atât este mai mare ameninţarea asupra planetei. Vaclav Smil acoperă în această carte o serie de probleme, începând cu rolul cărnii în evoluţia omului şi până la cruzimea asupra animalelor. Probabil cea mai puţin “beach-friendly book” de pe această listă.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *