Berlin Calling

Berlin, capitala Germaniei este un oraș cu o viață proprie, ce pulsează într-un ritm autentic. Aici Vestul se întâlnește cu Estul și clasicul cu modernul pentru a reda o atmosferă dinamică, transpusă într-o diversitate exuberantă. Numeroasele obiective turistice și toate celelalte modalități de petrecere a timpului liber îndeamnă turiștii să trăiască intens.

Berlinul se bucură de o profundă identitate a valorilor sale materiale și spirituale. Oraș cu o istorie impresionantă, la Berlin descoperim monumente ce destăinuie secrete ale unui trecut zbuciumat. Arhitectura modernă ce formează un peisaj urban inedit, atmosfera cosmopolită și viața de noapte arată însă imensa forța de refacere a acestui oraș.Berlinul este un oraș ce respiră artă prin toți porii săi, abundând în expoziții, evenimente și festivaluri. Festivalul Luminilor și Festivalul de Film de la Berlin sunt cunoscute în lumea întreagă datorită amplorii și caracterului deosebit pe care îl au. În acest spațiu al libertății artistice, arta contemporană are o voce puternică, exprimându-se prin cele mai diverse forme posibile, mai ales în cadrul târgului internațional de artă contemporană Art Forum Berlin.Dacă doriți să vizitați Berlinul, vă recomandăm câteva dintre atracțiile de neuitat:Poarta Brandenburg – Brandenburger Tor un simbol al Berlinului și al Germaniei, devenită după noiembrie 1989, simbolul reunificării.Zidul Berlinului a împartit orașul în două și are o încărcătură istorică impresionantă. O porțiune intactă a Zidului poate fi vazută astăzi de-a lungul râului Spree în Mühlenstraße.Domul din Berlin este o catedrală construită în stil baroc, având o arhitectură deosebită. Orga din interiorul bisericii este un adevarat punct de atracție. De asemenea, din vârful bisericii se poate observa o minunată priveliște a orașului.Memorialul Holocaustului a fost construit pentru a comemora moartea evreilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Palatul Charlottenburg este o importantă atracție fiind cel mai mare și mai impresionant palat din Berlin, clădire ce datează din vremea dinastiei Hohenzollern.Muzeul Pergamon este cel mai vizitat muzeu al Berlinului și deține trei părți: Colecția de Antichităti, Muzeul de Artă Islamică și Muzeul Orientului Mijlociu.Vă mai recomandăm să citiți blogul lui Laurențiu, un român care locuiește nu de mult în  Berlin și care experimentează acest oraș, nu ca turist ci încercând să facă parte din el: Umbra займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

1 thought on “Berlin Calling”

  1. Berlin for the win! Fiind orasul meu preferat din Europa, imi permit sa mai fac cateva recomandari:
    – Judisches Museum, dedicat relatiei stranse dintre comunitatea evreiasca si istoria Berlinului. Muzeul merita vizitat atat pentru expozitiile sale, cat si pentru cladirea in sine construita in stil Deconstructivist. Atmosfera si arhitectura cladirii contribuie mult la experienta vizitarii muzeului.
    – DDR Museum din Mitte unde este documentat si reprezentat intr-un mod interactiv traiul cotidian in RDG. Ar fi interesant sa existe un muzeu similar in Romania.
    – Dupa vizitele la muzee, tot in Mitte, poti sa te relaxezi la Strandbar, o plaja urbana unde poti sa stai cu picioarele in nisip sau tolanit in sezlong in mijlocul orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *