Benzile desenate ale lui Mark Millar

Câți dintre noi nu au rămas încă copii și nu visează încă la desene animate, super-eroi și benzi desenate, asa, ca pe timpuri?  Mulţumită unor oameni talentaţi şi pasionaţi, ne putem bucura în continuare de copilărie şi ne delectăm cu intrigi complexe, personaje fantastice şi imagini excelent redate.

Unul dintre acești artiști este Mark Millar, un creator scoțian de benzi desenate a cărui pasiune pentru acestea s-a manifestat în tinerețe, moment în care a decis să și devină un scriitor. După ce și-a pierdut părinţii a renunțat la facultate și s-a dedicat scrierii. În perioada liceului a scris “Saviour” care îmbină aspectele religioase, satira și super-eroii, o temă combinată pentru care Millar a devenit cunoscut. În anii ’90, după multe alte lucrări ca “2000 AD”, “Sonic The Comics”, “Crisis”, împreună cu Grant Morrison a lucrat la o carte de benzi desenate extrem de controversată numită “Big Dave”. Curând a fost luat în vizor de DC Comics cu care a început o colaborare . Millar a început să lucreze la “The authority” creată inițial de Warren Ellis.  Intervenind cu unele schimbări în scenariu, au crescut astfel vânzările și seria a primit multe premii. După evenimentul de la 11 Septembrie, DC a devenit ceva mai sensibilă la scenele de violenţă și agresiune, prezente în cărțile lui Millar. Astfel au apărut probleme între DC și scriitor, probleme care au dus la demisia autorului în 2001. “Superman:Red Son”, o lucrare care l-a plasat pe Superman în Uniunea Sovietică, a fost publicată după plecarea autorului şi a fost extrem de apreciată pentru inovație, amprenta istorică şi sentimentele surprinse.

În 2001 Millar a lansat “Ultimate X-Men” pentru Marvel. Anul următor a colaborat cu graficianul Bryan Hitch pentru realizarea unei benzi desenate cu un grup de supereroi “The Ultimates”, echivalent al revistei “The Avengers”. După 33 de numere, Millar a lăsat deoparte Ultimate X-Men. În 2004 a scris “Marvel Knights Spider Man” și a lucrat împreună cu Brian Michael Bendits la primele 6 numere din “Ultimate Fantastic Four”. În prezent au apărut 60 de numere din această serie,  Millar contribuind cu încă 12 în perioada 2005-2006, povestea creată ducând la realizarea seriei “Marvel Zombies”. Anii următori  au fost extrem de prolifici pentru cariera sa, fiind terminate mai multe proiecte care au dus la crearea unor serii de succes precum “Civil war”, “Fantastic four”, “Marvel 1985”, “Old man Logan”.

Succesul suprem l-a cunoscut însă prin lansarea unei linii personale numită “Millarworld“. În cadrul acesteia au fost publicate mai multe cărţi de benzi desenate “Wanted”, “Chosen”, “The Unfunnies”, “Kick-Ass”, “War heroes”. “Wanted”  şi “Kick-Ass” au fost transformate în filme, primul titlu de către Universal Pictures în S.U.A, al doilea de Universal Pictures UK. În 2010, Millar a mai lucrat la încă două titluri pentru Marvel: “Nemesis” şi “Superior”.

Dacă vreți să aflați mai multe despre Mark Millar şi despre cărțile sale de benzi desenate vă invit să vă delectați cu aceste numere apărute.

      займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *