Before I Go to Sleep

Watson, S: Before I Go to Sleep
Christine, personajul principal din prima cartea a lui SJ Watson” Before I Go to Sleep”, are o poveste de viață spectaculoasă. Ea se trezește în fiecare dimineață într-un pat necunoscut, alături de un barbat necunoscut, iar persona pe care o vede în oglinda îi este tot necunoscută pentru că nu reușește să își amintească nici măcar de sine.Christine se trezește de fapt în casa și alături de soțul ei, dar în urma unui accident de mașina petrecut în urmă cu 20 de ani, i s-a stopat abilitatea de a asimila noi  amintiri și din această cauză memoria ei nu ține mai mult de 24 de ore. În fiecare dimineață ea se trezește neștiind nimic despre viața ei, pentru că odată ce adorme i se șterge din memorie orice amintire din ziua precedentă.Romanul ia forma unui jurnal, pe care Christine îl continuă la îndemnul unui doctor neurolog interesat de cazul ei, dar fără să știe soțul său. Dr. Nash îi amintește în fiecare zi de jurnal, altfel nu ar știi niciodată de existența lui. Jurnalul este un colac de salvare pentru ea, o punte între trectul și prezentul pe care Christine nu le mai poate lega. Pentru că jurnalul a fost început înainte de accident, ea află anumite informații, dar acestea nu îi răspund total la întrebări, iar uneori ii creează adevărate dileme.
Ea afla ca a scris un roman, lucru pe care soțul ei i l-a ascuns. Oare la el sunt și alte elemente cheie pe care i le ascunde pentru a o manipula? Cum era viaţa ei înainte de accident? De ce ea și Ben nu au copii? Ce sa întâmplat cu cea mai bună prietenă a ei? Şi mai exact ce a fost atât de oribil în acel accident de i-a cauzat un astfel de tip de amnezie?În fiecare zi, Christine înceape din nou reconstrucţia a trecutului ei. Şi cu cât ajunge mai aproape de adevăr povestea ei se arată și mai incredibilă decât pare la prima vedere.Before I Go to Sleep este un thriller psihologic ce ne face să ne punem întrebări cu privire la existența noastră, să analizam cât îi apreciem pe cei din jurul nostru, dar mai ales câtă atenție ne acordăm nouă și vieții de zi cu zi.Cartea este disponibilă și în limba germană: Ich. Darf. Nicht. Schlafenзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

3 thoughts on “Before I Go to Sleep”

  1. Un roman care te tine cu sufletul la gura si lasa deschise usi necunoscute, usi care nu au mai fost cercetate. Oare ieri ce am facut?De ce nu pot sa imi aduc aminte toate detaliile, sa reconstruiesc pas cu pas drumul pe care l-am croit printre oameni?

  2. Cu toate că am vrea ca în unele momente ale vieţii noastre să ne transpunem în pielea personajului, suspansul cărţii este echivalat de tristeţea pe care o emană paginile sale. Curiozitatea şi noutatea temei, mă face pe mine, cititor dependent, să îmi doresc să mă adâncesc în lectură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *