MAKEUP

Prima dovadă arheologică a utilizării cosmeticelor a fost găsită în Egipt în anii 3500 î.Hr.În acea perioadă egiptenii au experimentat machiajul dramatic pentru ochi. Ei își decorau fața cu malahit și galena, iar ochii erau pictați cu kohl, care era o pastă din funingine, grăsime animală și plumb.Filozoful roman Plautus (254 – 184 î.Hr.) a scris: “O femeie fără pictură este ca mâncarea fără sare.”Desigur, Plautus a fost un dramaturg, ceea ce ar explica preferințele lui pentru aspectul “femeii pictate” în acel timp.

Romanii au utilizat cosmeticele încă de la mijlocul primului secol d.Hr. Kohl-ul a fost folosit pentru înnegrirea genelor și a pleoapei, creta era utilizată pentru albirea tenului, iar roșul era purtat pe obraji. Piatra ponce era utilizată pentru curățarea dinților.Femeile persane își schimbau culoarea părului și a feței cu ajutorul hennei, cu credința că aceste măsuri atrag maiestățile lumii. În timpul Evului Mediu european, pielea palidă era un semn de bunăstare. În secolul al VI-lea, femeile au adoptat măsuri drastice pentru a ajunge la acea înfățișare, care duceau chiar la rănirea lor.În contrast, damele de companie din Spania purtau machiaj roz. În secolul al XII-lea, femeile bogate purtau ruj roz, drept dovadă că își puteau permite make-up sintetic. Astăzi arta machiajului a evoluat, iar cosmeticele se găsesc în toate formele, culorile și mărimile. Make-up artiști faimoși precum Bobbi Brown și Kevyn Aucoin își împart secretele meseriei în cărți și tutoriale, iar femeile de astăzi sunt din ce în ce mai informate în ceea ce privește machiajul pentru diferite ocazii.

Vezi Top Makeup Bestsellers 2011! Mai multe cărți de make-up!

3 thoughts on “MAKEUP”

 1. Pingback: BEAUTY
 2. Buna ziua ,

  Ma numesc Cristina , am 22 de ani si sunt pasionata de make-up & beauty .
  Detin un blog unde imi expun ideile si parerile despre produsele folosite .
  As dori sa va intreb daca ati fi dispusi sa oferiti o carte de make-up pentru un concurs / giveaway pe care vreau sa-l organizez pe blogul meu .
  Blog : http://misszmake-up.blogspot.com/

  Va multumesc.
  O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *