Bear Grylls. Supraviețuitorul

Bear Grylls sau pur și simplu ‘Bear’ -Ursul- este un mare, dacă nu cel mai mare iubitor al aventurii.

Cu doi ani înainte să devină cel mai tânăr britanic care a ajuns pe Everest,  suferea un grav accident de parașută, dar Grylls nu este genul care să renunțe prea ușor. De atunci a fost protagnistul unor expediții inedite în toată lumea, câștigându-și un număr impresionant de admiratori.

După ce a terminat şcoala, Grylls a vrut să intre în Armata Indiană şi a petrecut câteva luni escaladând Munţii Himalaya. Apoi a mers la University of the West of England unde a fost membru al Officer Training Corps.

În martie 1997 s-a înrolat în Armata Britanică, iar apoi după ce a trecut de a doua încercare de a trece de selecţia Forţelor Speciale ale Marii Britanii (unde el declară că a fost unul din cei 4 care au leşinat din grupul lui de 180), din 1994 până în 1997, el a făcut parte din Rezerva Forţelor Speciale ale Marii Britanii în Regimentul 21 Serviciul Special Aerian ca soldat, instructor de supravieţuire şi membru al Patrulei Medicale.

Bear cel de azi ne inspiră și ne îndeamnă să ne transformăm visele în realitate. Este autor de cărți, protagonist în documentare TV și speaker motivațional. .

“The difference between ordinary and extra-ordinary is so often just simply that little word – extra.  And for me, I had always grown up with the belief that if someone succeeds it is because they are brilliant or talented or just better than me…and the more of these words I heard the smaller I always felt! But the truth is often very different…and for me to learn that ordinary me can achieve something extra-ordinary by giving that little bit extra, when everyone else gives up, meant the world to me and I really clung to it.”

Povestea lui Grylls continuă să miște oamenii din toată lumea, este o poveste și o lecție de onestitate, prieteniei și umilinței. Pasiunea şi entuziasmul lui pentru aerul liber sunt parte din programele TV în peste 150 de ţări diferite, acestea ajungând la o audiență cumulată de peste 1 miliard de telespectatori.

Romania. Mexic - Tehnici esentiale de supravietuire Siberia - Tehnici esentiale de supravietuire Panama - Tehnici esentiale de supravietuire

Bear a scris 15 cărți: manuale de supraviețuire, descrierea aventurilor sale și o serie de cărți pentru copii. Pe acestea din urmă le-a dedicat pe rând fiilor săi Marmaduke, Jesse și Huckleberry iar Tracks of The Tiger este dedicată finilor lui Grylls. A cinsprezecea carte apărută în acest an: Mud, Seat and Tears este mult așteptata sa autobiografie.

Prin combinarea aventurii lui cu munca lui din media, Bear a realizat că el ar putea să şi sprijine şi să strângă fonduri pentru mai multe cauze umnaitare. S-a implicat în campanii care încurajează tinerii să depăşească cele mai mari provocări ale vieţii, în acțiuni caritabile în cadrul Forţelor Armate, SSAFA Forces Help și în sprijinirea mai multor organizaţii pentru copii.

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

1 thought on “Bear Grylls. Supraviețuitorul”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *