Baileys Women’s Prize for Fiction 2016. Lista scurtă!

screen-shot-2016-04-11-at-17-13-27

Anul acesta competiția Baileys Women’s Prize for Fiction împlinește 21 de ediții, iar nominalizările sunt la fel de interesante ca până acum.

Baileys Women’s Prize for Fiction este singurul premiu literar din Mare Britanie acordat în exclusivitate unei cărți scrise de o femeie în limba engleză, indiferent de naționalitatea acesteia. Din 1996 această competiție susține orginalitatea și sensibilitatea în literatură a scriitoarelor din întreaga lume.

Cele 6 titluri care au intrat în ultima fază a concursului din 2016 sunt:


Ultimele 3 ediții au fost câștigate de:

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

2 thoughts on “Baileys Women’s Prize for Fiction 2016. Lista scurtă!”

  1. Hmm ce interesant. Nu ştiam că acum se numeşte Baileys Women’s Prize. Îmi era cunoscut sub numele de Orange Prize şi chiar am citit romanul câştigător din 1996, Vraja iernii.

  2. Da, s-a redenumit in 2014 🙂 Am observat ca in fiecare an titlul castigator devine bestseller. Intotdeauna cartile alese au meritat premiul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *