Baby-led Weaning

Ce este BLW?

Baby-led weaning (BLW) sau autodiversificarea  este o metodă de trecere treptată de la alimentația bazată exclusiv pe lapte a bebelușului la mâncărurile solide, încurajându-l să se hrănească singur, fără a fi hrănit cu lingurița sau cu diverse pireuri.Cartea ‘Baby-led Weaning‘ scrisă de Gill Rapley – inițiatoarea aceastei direcții în alimentația copiilor – și de Tracey Murkett, s-a bucurat de un succes foarte mare în rândul părinților și specialiștilor în nutriție.Autoarele susțin că orice bebeluș sănătos se poate hrăni singur de la șase luni și că astfel :– Îi este permis să descopere gustul, textura, culoarea și mirosul- Este încurajată independența și încredere- Se dezvoltă  coordonarea  între mână și ochi- Nemulțumirea față de mâncare și mofturile sunt considerabil reduse.Vârsta de referință de 6 luni este atestată de Organizația Mondială de Sănătate și se bazează pe faptul că sistemul digestiv se maturizează în intervalul 4-6 luni, care corespunde perioadei în care se dezvolta capacitatea copilului de a se hrăni singur. La primele încercări sunt îngurgitate cantități mici de hrană pe măsură ce bebelușul explorează noi texturi și gusturi, dar curând el va începe să înghită și să digere ceea ce i se oferă, autodiversificarea realizându-se trepat fără a renunța la lapte.

Despre autoare

Gill Rapley a studiat modul de hrănire  și dezvoltarea copilului timp de mai mulți ani.  A lucrat ca asistenta peste 20 de ani și ulterior ca  moașă . A dezvoltat teoria BLW în timp ce studia dezvoltarea bebelușului pentru diploma de master.Tracey Murkett este scriitoare și jurnalistă. Ea însăși a experimentat metoda cu fiica sa.

Baby-led Weaning Cookbook

Cele două au publicat în această lună a doua carte, ‘The Baby-led Weaning Cookbook’ care oferă rețete simple și planuri de alimentație pentru copil și pentru întreaga familie. În plus găsiți aici – sfaturi simple despre cum puteți începe autodiversificarea- informații despre nutriție și siguranță alimentară- idei pentru gustări rapide, deserturi, pachețele- experiențe și anecdote de le părințiAm găsit informații utile despre această metodă aici: În joacă, Autodiversificare, Broșura BLW, Filmuleț BLWCărți și documentare din această categorie:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: aralya

Loving person, people watcher & listener, german teacher, enjoys working @Books Express Write me an e-mail at bogdana@books-express.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *