Avem două talente câștigătoare

Au fost două săptămâni minunate şi pline, în care ne-aţi încântat cu imaginaţia voastră. Am avut ocazia să cunoaştem persoane talentate, pentru care am simţit printre rânduri pasiunea pentru scris.

Felicităm toţi participanţii la concursul nostru şi le mulţumim pentru poveştile frumoase. Selecţia nu a fost una uşoară, având în vedere că ne-aţi lăsat să vă cunoaştem cele mai ascunse gânduri, ne-aţi făcut cunoştinţă cu lumea voastră interioară.

Să facem cunoştinţă cu cei câştigători, ne-am gândit, mai ales că este o zi atât de frumoasă şi plină de soare:

  • Premiul I, pentru cea mai frumoasă poveste

Alexandra Latescu

  • Premiul de popularitate, pentru cea mai votată poveste:

Katte Dumitru

Felicitări dragelor şi aşteptăm comanda voastră de cărţi, de care meritaţi să vă bucuraţi din plin.

Premiile noastre (în cărți la alegere) sunt în valoare de:

–          Premiul I: 500 ron–          Premiul de Popularitate (conform numărului de voturi): 300 ron

Pentru cei care nu au câştigat (încă), nu fiţi dezamăgiţi. Vă promitem pe viitor şi alte concursuri de scriere creativă cu premii, la care vă aşteptăm cu drag.

Mai jos puteţi reciti cele două poveşti câştigătoare cu care ne mândrim:

  •   Alexandra Latescu

“Vladimir era un altfel de ceasornicar. Vladimir se plimba din spital în spital, din salon în salon, căutând să repare ceasurile bolnavilor ce aveau minutele numărate. Vladimir ştia să facă acele să se învârtă mai greu, şi cele trei luni de viaţă rămase păreau a se transforma în șase. Când la patiseria din colţ doamna Lenuța descarcă tăvile în vitrine, el porunceşte timpului să stea în loc şi şterpeleşte o plăcintă cu mere, caldă ca sânul mamei. El poate intra în cinematograf fără să fie văzut; secundele trec încet, Vladimir închide ochii şi ascultă ticăitul inimilor celor din sală. Ticăitul zglobiu şi clar al copiilor. Ticăitul înfundat al domnului bătrân, ce fuma la intrarea în mall. Vladimir a salvat odată un căţeluş ce era să fie călcat de o maşină cu roţi înalte şi mari. De atunci, Vladimir încearcă să întoarcă ceasul cel mare din garsoniera mică în care stătea; ceasul care s-a oprit atunci când mama lui (din greşeală, aşa a zis bunica) s-a decis să ia pumnul acela imens de pastile albe. Vladimir are 7, nu ştie să citească, dar crede că poate salva lumea.”

  • Katte Dumitru

“Deşi nu seamănă cu nicio limbă vorbită, eu înţeleg idiomul ceasurilor. Timpul e materia din care eu sunt făcut. Sunt ceasornicarul. Clipele voastre sunt indicate de pendul, dar inima mea arată veşnicia. Însă utopia de infinit curge spre finit când constat cum clipele îmi țes cadavrul efemer. Simt relativitatea timpului cu propria existenţă. Voi repara acest mecanism al agoniei. Trebuie doar să îl curăț de rugina morbidă a vremelniciei. Apoi, rotiţele date înapoi vor duce la amintiri, iar în viitor se vor afla idealurile voastre. Îl voi transforma astfel într-o maşină a timpului. Nesfârşitul trebuie să poată fi atins în limitele trupului meu. Ticăitul inimii mele se va conserva în zgomotul milioanelor de secunde. Trebuie.”

Câștigătoarele vor fi contactate pe e-mail in cel mai scurt timp!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

2 thoughts on “Avem două talente câștigătoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *