Autorul săptămânii: Zeruya Shalev

Zeruya Shalev este autoare israeliană născută în Kibbutz Kinneret, o localitate în nordul Israelului, în 1959.

Acum 15 ani, în timp ce-şi lua copilul de la grădiniţă, a trecut pe lângă un autobuz în care se afla un o bombă plasată de un Palestinian, fiind grav rănită și nevoită să stea patru luni în spital pentru a se recupera.

Shalev a publicat cinci romane, o carte de poezii şi una pentru copii. Cărţile sale au fost traduse în peste 21 de limbi şi sunt bestsellere care i-au adus numeroase premii.

Cărţile autoarei sunt profunde, personale, în cuvintele sale se regăsesc conflictul intern şi dramele personale, gândurile aşternute pe hârtie. Sfaturile, regretele şi speranţele s-au transformat în personaje, în întâmplări. E ca şi cum Zeruya Shalev şi-a vărsat tot sufletul într-o mare de cuvinte, pe care le-a mascat în mai multe poveşti. Iar tu, ca şi cititor, nu vei simţi că citeşti o carte, dar că asculţi o confesiune.

“You’ve missed it again, you’ve gone wrong again, you thought you hâd time, you thought that even someone whose days were numbered would wait for you. That’s the kind of person you are, dozing while more opportunities pass you by.”

The Remains of Love

The Remains of Love dezvăluie treptat povestea unor familii din Ierusalimul zilelor noastre, vorbeşte despre trecutul de care oamenii se agață şi despre compromis: Hemda Horovitz se apropie de sfârşitul călătoriei sale prin viaţă şi, în patul său din Ierusalim, îşi aminteşte lucruri din copilărie, lucruri care o făceau fericită. Avner, unul dintre copiii săi, este prins într-o căsnicie nefericită – dar se decide să schimbe acest lucru atunci când observă, într-o cameră de spital, un cuplu care-şi spune adio, bărbatul fiind pe moarte.

Dina, fiica Hemdei, a renunţat la carieră pentru a-şi petrece cât mai mult timp cu fiica sa. În schimb, fiica adolescentă nu apreciază acest lucru, ba chiar simte nevoia de spaţiu, de îndepărtare. Dina se gândeşte din ce în ce mai des să adopte un copil – lucru pe care şi-l dorea de mult timp însă care ameninţă să le distrugă căminul.

Husband and Wife

Husband and Wife: Na’ama şi Udi Newman formează un cuplu, fiind împreună de când erau pe băncile şcolii. Au crescut împreună, şi-au modelat personalitatea în funcţie de celălalt şi au căzut într-o rutină domestică de ani buni. Dar ritmul calm şi liniştit al vieţii lor este distrus de o întâmplare neașteptată: într-o dimineaţă, Udi descoperă că nu-şi mai poate mişca picioarele. Doctorii nu pot descoperi cauza iar acest fapt trage după sine o serie de schimbări şi descoperiri, dezamăgiri şi vulnerabilităţi la care familia nu se aştepta

 займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *