Autorul săptămânii: Will Self

Născut la data de 26 septembrie 1961 la Londra, în Anglia, Will Self este un romancier englez, scriitor de povestiri, blogger şi jurnalist, ale cărui satire groteşti şi în acelaşi timp moderne sunt hilare şi penetrante în egală măsură.

În Anglia, Will Self este omniprezent. El pretinde că a publicat 350.000 de cuvinte pe an timp de opt ani succesivi şi, cu toate articolele sale nesfârşite din ziare, romane, introduceri critice şi manuale de psihogeografie, toate acestea sunt destul de probabile. O îndreptare necesară pentru un băiat care a crescut într-o familie evreiască din nordul Londrei, era alcoolic în adolescenţa timpurie şi lua heroină înainte să ajungă la universitate (la Oxford).

Deşi Self nu a mai luat droguri din 1998, acestea i-au umbrit prima parte a carierei sale, care a luat avânt de la cartea “The Quantity Theory of Insanity” din 1991, o colecţie de povestiri a căror proză maniacală şi vibraţie intelectuală a atras aprecieri atât de la critici, cât şi de la cititori.

Alte romane şi povestiri au urmat în cursul anilor ’90 şi, în timp ce primul lui mariaj a eşuat, cariera sa a înflorit, cel mai important punct fiind romanul “Great Apes” din 1997. Acesta descrie o societate în care maimuţele deţin toate frâiele şi inteligenţa civilizaţiei, în timp ce oamenii sunt expuşi în grădini zoologice; este o satiră înverşunată asupra aroganţei şi prostiei umane. În mod ironic, aceasta venea într-o perioadă în care Self şi-a experimentat propriul moment arogant şi prostesc, stârnind o controversă pe când a fumat heroină în avionul primului-ministru John Major, pe când se aflau în campanie electorală.

De când a renunţat la droguri, Self a devenit cu adevărat un scriitor productiv, publicând mai multe romane şi lucrări de nonficţiune, dar în acelaşi timp a avut o carieră importantă şi în media. Poate mai mult decât orice, Self a devenit un cronicar al Londrei, unde trăieşte în prezent alături de a doua soţie a sa, unde se plimbă, investighează şi se pare respiră prin trotoarele, clădirile şi căile navigabile ale oraşului. Aşa cum el scrie despre cauza pentru care scrie: “it’s my way of mediating the world as I see it around me”.

Principalele sale cărţi sunt: romanele “Cock and Bull”, “My Idea of Fun”, “Great Apes”, “How the Dead Live”, “Dorian, an Imitation”, “The Book of Dave”, “The Butt”, “Walking to Hollywood”; colecţiile de povestiri “The Quantity Theory of Insanity”, “Grey Area”, “Tough, Tough Toys for Tough, Tough Boys”, “Dr. Mukti and Other Tales of Woe”; colecţiile de articole “Feeding Frenzy” şi “Psychogeography”.

[books:t:]

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *