Autorul săptămânii – Walter Isaacson

Walter Isaacson este un scriitor și un biograf, cunoscut mai ales pentru cărțile: “Steve Jobs”, “Einstein: His Life and Universe”, “Benjamin Franklin: An American Life” și “Kissinger: A Biography”.

Walter s-a născut pe data de 20 mai 1952 în New Orleans. El a absolvit Harvard Collge și Pembroke College of Oxford University, iar cariera de jurnalist și-a început-o la The Sunday Times of London, iar apoi a lucrat la New Orleans Times Picayune/States-Item.

În anul 1978 s-a alăturat echipei TIME, unde a avut postul de corespondent politic, national editor și editor of new media, înainte de a deveni al 14-lea editor al revistei în 1996. El e devenit președinte și Președinte al consiliului de administrație al CNN-ului în anul 2001, iar apoi a obținut aceleași posturi la Institutul Aspen în 2003.

Pe data de 24 octombrie 2011, biografia autoriztă a co-fondatorului Apple Computer, Steve Jobs, a fost lansată. Însă, având în vedere că moartea lui Steve avusese loc doar cu câteva săptămâni înainte, și anume pe 5 octombrie 2011, “Steve Jobs” a devenit instant un best-seller internațional, doborând toate recordurile de vânzări ale unei biografii.

Cartea se bazează pe mai multe de 40 de interviuri cu Jobs, luate timp de 2 ani, chiar înainte să moară. De asemenea, pentru elaborarea cărții, Isaacson a purtat conversații cu prieteni, membri ai familiei și chiar cu rivalii din afaceri ai antreprenorului a cărui viziune a revoluționat lumea computerelor, muzica, telefoanele, filmele animate și chiar industria editorială.

În prezent, Walter este președintele consiliului Teach for America și al Broadcasting Board of Governors. De asemenea, este membru al comitetului United Airlines, Tulane University, al supraveghetorilor de la Harvard University, Bloomberg Family Foundation și al Society of American Historians.

În octombrie 2005, Guvernatorul statului Louisiana, Kathleen Blanco, l-a numit pe Isaacson vice-președinte al Louisiana Recovery Authority, care viza revenirea statelor după trecerea uraganului Katrina. În decembrie 2007, el a fost desemnat de către George W. Bush președinte al parteneriatului american-palestinian, care avea rolul de crea oportunități economice și educaționale în cadrul teritoriilor palestiniene.

Secretarul de stat Hilary Clinton l-a numit pe Walter Isaacson vice-președinte al Partners for a New Beginning, care încurajează investițiile din sectorul privat și parteneriatele din lumea musulmană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *