Autorul săptămânii: Tom Rath

Tom Rath este autor american, cercetător şi orator. Un expert în ceea ce priveşte rolul comportamentului uman pentru a obține succesul în business, wellbeing şi economie, a reuşit să vândă peste 5 milioane de exemplare din cărţile sale în peste 16 ţări. Este considerat de către media şi leaderii de business unul dintre cei mai străluciţi inovatori din generaţia sa.

Autorul s-a născut într-un orăşel din Nebraska, a studiat Psihologia şi de 13 ani lucrează ca şi cercetător şi consilier la Gallup Inc, o companie ce oferă consultanță pe domeniile business, management şi performanţă în business. Printre altele, articolele sale apar şi în Wall Street Journal. La vârsta de 16 ani a fost diagnosticat cu sindromul VHL, o afecţiune genetică şi foarte rar întâlnită, care provoacă apariţia celulelor canceroase în mai multe zone din organism. De atunci, Rath a încercat să descopere şi a experimentat diverse modalităţi de a încetini procesul dezvoltării celulelor canceroase din corpul său.

As you go through your day and life are you filling or emptying your bucket?
As you go through your day and life are you filling or emptying other people’s buckets?
It’s that easy. Everything we say and do will either fill or empty joy in your bucket or other’s.

La începutul anilor 1950, Don Clifton, bunicul său, care preda psihologia la Universitatea din Nebraska, a observat o metodă greşită de a privi lucrurile, şi anume: ce este în neregulă cu oamenii? Şi-a dat seama că abordarea corectă şi cea mai importantă ar fi să privim partea bună, pozitivă, a acestora. Aşa că, pentru următorii 50 de ani, bunicul său a iniţiat numeroase interviuri şi studii, focusându-se pe partea pozitivă şi ignorând-o pe cea negativă. În fiecare dintre cercetările sale, Don Clifton a descoperit că viaţa noastră este conturată şi formată din interacţiunile pe care le avem cu cei din jurul nostru.

How Full is Your Bucket, scrisă de Tom Rath împreună cu bunicul său, pune accent pe importanța interacţiunilor noastre cu prietenii, colegii, familia şi chiar necunoscuţii de pe stradă şi cum acestea ne influenţează sănătatea, longevitatea şi productivitatea. Scrisă într-o manieră uşor de citit, dinamică, How Full is Your Bucket îţi oferă studii de caz și strategii despre cum să ai control asupra emoţiilor pozitive şi cum să le foloseşti în beneficiul tău şi al celorlalţi.

“Instead of celebrating what makes each child unique, most parents push their children to “fit in” so that they don’t “stick out.” This unwittingly stomps out individuality and encourages conformity, despite these parents’ good intentions.”

Cartea a devenit populară şi apreciată de oameni de toate vârstele, astfel încât autorul a adus pe piaţă o versiune şi pentru copii, o versiune ilustrată, ca o poveste. Povestea lui Felix, un băieţel care învaţă de ce este bine să fie bun şi să aibă inima deschisă faţă de ceilalţi copii.

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *