Autorul săptămânii: Tim Tharp

Despre Tim Tharp nu s-au scris foarte multe lucruri. Căutându-i pe internet biografia, informaţii detaliate nu am găsit decât pe blog-ul său.

Aş fi vrut să ştiu mai multe despre autorul cărţii The Spectacular Now, povestea unui adolescent alcoolic ce se luptă zilnic să uite faptul că tatăl său l-a uitat după divorţ, că tatăl său vitreg vrea cu orice preţ să-l trimită la şcoala militară, că mama lui este interesată doar de bani şi de haine scumpe, că sora lui nu este decât o fată simplă şi redusă care a reuşit să pună mâna pe un bărbat în urma unei operaţii de mărire a sânilor.

Tim Tharp a scris încă din tinereţe, fiind un băiat liniştit şi ambiţios. În facultate, însă, şi-a dorit să descopere lumea în stilul Kerouacian şi a abandonat studiile pentru a călători, pentru a se aventura în necunoscut, pentru a cunoaşte oameni interesanţi şi subiecte demne de a fi puse pe hârtie.

Câțiva ani mai târziu, după numeroase încercări de a publica, toate refuzate de către edituri, Tharp a realizat că este momentul să se întoarcă la şcoală şi să studieze literatura. După absolvire, a obţinut un post de profesor într-un mic orăşel din Oklahoma, loc în care a scris două romane lipsite și acestea de succesul de a fi publicate.

Abia al treilea roman, Falling Dark, a fost publicat în anul 1999. Răsfoind prin scurtele povești pe care le scria în adolescență, autorul a descoperit una cu potenţial pe care a dezvoltat-o, astfel publicându-se Knights of the Hill Country, carte pentru care a primit premiul Oklahoma Book Award, aflându-se şi pe lista de cea mai bună carte a anului. Încurajat fiind de către adolescenții care i-au apreciat cartea, Tharp s-a pus pe scris şi a reuşit să publice The Spectacular Now, o poveste despre cum să iubești și cum să pierzi, despre cum să trăiești momentul, care a ajuns să fie ecranizată anul acesta.

Autorul este în continuare profesor la colegiul Rose State şi organizează anual workshop-uri de scriere creativă, apreciate de liceeni. În prezent, Tim Tharp pregăteşte o nouă carte pentru adolescenţi.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *