Autorul săptămânii – Terry Goodkind

“I often hear people say that they read to escape reality, but I believe that what they’re really doing is reading to find reason for hope, to find strength. While a bad book leaves readers with a sense of hopelessness and despair, a good novel, through stories of values realized, of wrongs righted, can bring to readers a connection to the wonder of life. A good novel shows how life can and ought to be lived. It not only entertains but energizes and uplifts readers.” ― Terry GoodkindTerry Goodkind este un scriitor american, autor al seriei fantasy The Sword of Thruth, dar și al romanului The Laws of Nines, care are legătură cu seria lui de fantasy.Înainte de a cunoaște succesul ca scriitor, Terry a lucrat ca pictor, dar și ca tâmplar. El este un susținător al abordării filozofice a lui Ayn Rand, cea a obiectivismului, care poate fi întâlnită în lucrările lui.Terry Goodkind suferă de dislexie, care inițial i-a descurajat intenția de a începe să scrie. În anul 1993, în timpul construcției casei lui din Mount Desert Island, el a început scrierea primului roman, Wizard’s First Rule.

Această carte a fost cumpărată la o licitație desfășurată între 3 edituri la prețul de 275.000$. După aceea, Terry a mai publicat 11 alte romane și o nuvelă. Toate cărțile, cu excepția Stone of Tears și Wizard’s First Rule, au apărut în lista The New York Times Best Seller. Ultimele lui romane: Chainfire, a debutat pe locul 3 în ianuarie 2005, Phantom pe locul 1 în 2006, iar Confessor pe al doilea loc în 2007.

În timp ce el confirmă scrierea genului fantasy, el își percepe romanele ca aparținând genului traditional fantasy, datorită axării pe teme filozofice și umane. Goodkind crede că utilizarea genului fantasy îi permite să își spună poveștile cu mai multă ușurință și să abordeze altfel sentimentele pe care el dorește să le transmită cititorului.Seria The Sword of Truth s-a vândut în peste 25 de milioane de copii în toată lumea și a fost tradusă în peste 20 de limbi. De asemenea, a fost adaptată într-o serie de televiziune numită Legend of the Seeker, care a avut premiera pe data de 1 noiembrie 2008, dar a luat sfârșit după doar două sezoane în mai 2010. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *