Autorul săptămânii: Suzanne Collins

“I wish I could freeze this moment, right here, right now and live in it forever.”

Când imaginaţia preia controlul, o lume nouă prinde contur. Întâi apare primul personaj. Apoi, povestea sa. În jurul său se creionează personaje secundare, pe fundal se colorează locul unde se desfăşoară acţiunea iar întâmplările încep să aibă sens, fiecare are rolul său.

Aşa a apărut seria “The Hunger Games” în mintea autoarei, Suzanne Collins. În timp ce se uita la televizor, la un reality show, şi-a imaginat cum ar fi dacă ar călători câteva sute de ani în viitor. Cum ar arăta lumea atunci şi cum am supravieţui cu toţii? Ce viaţă am avea?

“You don’t forget the face of the person who was your last hope.”

Viitorul pe care-l vede Suzanne Collins este unul dramatic. Într-o lume distopică, umanitatea este împărţită în districte care nu numai că nu se cunosc între ele, dar sunt nevoite să lupte pentru supravieţuire. O luptă pe viaţă şi pe moarte, o dată pe an. Probabil că ştiţi cu toţii povestea lui Katniss Everdeen, poate că aţi văzut şi filmul (adaptarea cărții a fost făcută chiar de autoare).

Imaginaţia bogată a autoarei a fost cultivată cu ajutorul studiilor ţinute la Alabama School of Fine Arts, terminând cu o diplomă în teatru. Cariera sa a început ca scenarist pentru emisiunile televizate pentru copii. Primele sale cărţi au făcut parte din seria “The Underland Chronicles” – cărţi inspirate din povestea “Alice in Wonderland” – pornind de la întrebarea “Oare ce s-ar întâmpla dacă la capătul tunelului ai găsi altceva decât o petrecere cu ceai?”

În martie 2012, Amazon a anunţat-o pe Collins ca fiind cea mai bine vândută autoare din toate timpurile. De asemenea, revista Times a denumit-o “Cea mai influentă persoană a anului 2010”.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *