Autorul săptămânii – Peter F. Hamilton

“You cannot impose ideologies on people who do not embrace it wholeheartedly.” – Peter F. HamiltonPeter F. Hamilton este un autor britanic de science fiction, cunoscut mai ales pentru scrierile lui din genul space opera, iar scrierile lui s-au vândut în peste două milioane de copii la nivel mondial.Peter s-a născut în Rutland, Marea Britanie, pe data de 2 martie 1960. El nu a urmat nicio universitate, precum a declarat într-un interviu: “I did science at school up to age eighteen, I stopped doing English, English literature, writing at sixteen, I just wasn’t interested in those days.”După ce a început să scrie în anul 1987, el a vândut prima sa poveste revistei Fear în 1988. Primul lui roman, “Mindstar Rising”, a fost publicat în 1993, urmat de “A Quantum Murder” și de “The Nano Flower”. După aceea, a scris space opera, și anume “The Night’s Dawn Trilogy”. Ultimul lui roman publicat  poartă numele de “The Evolutionary Void”.

Peter F. Hamilton utilizează în general un stil curat și prozaic. Genul lui space opera este caracterizat de felul în care oscilează între personaje – adeseori, cărțile lui au mai mult de 3 personaje principale, a căror drumuri încep separat, dar care se intersectează. Temele cărților lui sunt cele precum adolescenții precoce sexual, politică, religie și conflicte armate.Hamilton este adeseori grupat cu Alastair Reynolds, Stephen Baxter, Ken MacLeod și alți scriitori de new space opera din Marea Britanie. O diferență importantă o reprezintă faptul că în timp ce Reynolds și Baxter încearcă să își păstreze acțiunea cărților bazată pe cunoștințe solide de știință, Hamilton utilizează o abundență de elemente pur fantastice (“gaiafield”, “skylord”, “unisphere”, etc.) combinate cu elemente de astronomie și fizică.

Cele mai cunoscute serii ale lui Peter F. Hamilton sunt următoarele:Greg Mandel Trilogy (1993-1995)Acțiunea este plasată în Marea Britanie din viitor, care a fost pusă la pământ de încălzirea globală și de o guvernare comunistă. Cărțile descriu o societate care începe să se refacă prin producția unei tehnologii avansate și cuprind un amestec de știință, politică și speculație socială cu elemente de detective fiction.The Night’s Dawn Trilogy (1996-1999)După romanele Greg Mandel, Hamilton a scris o space opera în 3 volume, cunoscute sub numele de “The Night’s Dawn Trilogy”. Fiecare carte are peste 1000 de pagini și nu pot fi citite singular. Acțiunea este plasată într-un univers cu numeroase lumi și colonii. Sufletele celor morți se întorc din “lumea de dincolo” pentru a-i poseda pe cei vii, aceștia urmând să riposteze.Misspent Youth / Commonwealth Saga (2002-2005)Cărțile prezintă tot un viitor al Marii Britanii, dar diferit de cel din trilogia Greg Mandel. Au fost cele mai bine-primite cărți de către critici, iar majoritatea personajelor aveau defecte majore ale caracterului, care ofereau un ton mai pronunțat al inconfortului decât majoritatea scrierilor lui.Void Trilogy (2007-2010)Cărțile prezintă același univers ca și cele din “Commonwealth Saga”, acțiunea din “Void Trilogy” are loc la 1200 de ani de la terminarea lui Judas Unchained. Prima carte poartă numele de “The Dreaming Void”, a doua de “The Temporal Void, iar a treia, care a fost publicată în luna august a anului 2010, este numită “The Evolutionary Void”. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *