Autorul săptămânii – Paulo Coelho

“Everything tells me that I am about to make a wrong decision, but making mistakes is just part of life. What does the world want of me? Does it want me to take no risks, to go back to where I came from because I didn’t have the courage to say “yes” to life?” – “Eleven Minutes”

Paulo Coelho s-a născut în anul 1947, în Rio de Janeiro, Brazilia. Ca adolescent, Paulo a fost introvertit  și într-un fel rebel și a urmat visul de a deveni scriitor, în ciuda dezacordului părinților.

Din cauza atitudinii lui de rebel, el a fost trimis la un institut de boli mentale la vârsta de 17 ani. Deși a reușit să scape de acolo de 3 ori, a fost eliberat abia la 20 de ani. În ciuda acestei decizii a părinților, Paulo este de părere că ei doar au încercat să îl salveze de el însuși.

 


Urmând dorințele părinților, Paulo s-a înscris la Drept, însă, un an mai târziu, el a renunțat. Imediat după aceea a început să se bucure de viața hippie, călătorind prin diferite țări și lasându-se în voia culturii drogurilor specifică anilor 1960.

Când s-a întors în Brazilia, Paulo a început să compună melodii pentru Elis Regina, Rita Lee și Raul Seixas. În anul 1974, la vârsta de 27 de ani, el a fost arestat de guvern pentru activitate subversivă, deoarece oamenii de la putere îi considerau cântecele drept periculoase.

După scurt timp a fost eliberat și a continuat munca în domeniul divertismentului, lucrând a actor, ca jurnalist și chiar a condus câteva teatre. De asemenea, el a început să scrie, iar prima lui carte, “Hell Archives”, a fost publicată în anul 1982, când el avea vârsta de 35 de ani.

În 1986, la 40 de ani, Paulo a parcurs pe jos drumul lui Iacob spre Santiago de Compostela din nordul Spaniei, cu o lungime de 800 de kilometri. În timpul acestei călătorii el a experimentat o stimulare spirituală, stare pe care a descris-o în cartea “The Pilgrimage”, publicată tot în 1986.

După aceasta, Paulo a decis să renunțe la cariera de compozitor și să se întoarcă la scris. În anul 1987 a fost publicată cartea “The Alchemist”, iar în următorul an a fost lansat romanul “Brida”. Datorită popularității ultimei cărți, “The Alchemist” a devenit bestseller – au fost vândute peste 30 de milioane de copii și a fost tradusă în 67 de limbi.

Până în prezent, Paulo Coelho a publicat 26 de cărți, dintre care mai putem enumera: “By the River Piedra I Sat Down and Wept”, “The Fifth Mountain”, “Veronika Decides to Die”, “The Devil and Miss Prym”, “Eleven Minutes”, “Like the Flowing River”, “The Valkyries” și “The Witch of Portobello”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *