Autorul săptămânii – Paulo Coelho

“Everything tells me that I am about to make a wrong decision, but making mistakes is just part of life. What does the world want of me? Does it want me to take no risks, to go back to where I came from because I didn’t have the courage to say “yes” to life?” – “Eleven Minutes”Paulo Coelho s-a născut în anul 1947, în Rio de Janeiro, Brazilia. Ca adolescent, Paulo a fost introvertit  și într-un fel rebel și a urmat visul de a deveni scriitor, în ciuda dezacordului părinților.Din cauza atitudinii lui de rebel, el a fost trimis la un institut de boli mentale la vârsta de 17 ani. Deși a reușit să scape de acolo de 3 ori, a fost eliberat abia la 20 de ani. În ciuda acestei decizii a părinților, Paulo este de părere că ei doar au încercat să îl salveze de el însuși. 


Urmând dorințele părinților, Paulo s-a înscris la Drept, însă, un an mai târziu, el a renunțat. Imediat după aceea a început să se bucure de viața hippie, călătorind prin diferite țări și lasându-se în voia culturii drogurilor specifică anilor 1960.Când s-a întors în Brazilia, Paulo a început să compună melodii pentru Elis Regina, Rita Lee și Raul Seixas. În anul 1974, la vârsta de 27 de ani, el a fost arestat de guvern pentru activitate subversivă, deoarece oamenii de la putere îi considerau cântecele drept periculoase.După scurt timp a fost eliberat și a continuat munca în domeniul divertismentului, lucrând a actor, ca jurnalist și chiar a condus câteva teatre. De asemenea, el a început să scrie, iar prima lui carte, “Hell Archives”, a fost publicată în anul 1982, când el avea vârsta de 35 de ani.În 1986, la 40 de ani, Paulo a parcurs pe jos drumul lui Iacob spre Santiago de Compostela din nordul Spaniei, cu o lungime de 800 de kilometri. În timpul acestei călătorii el a experimentat o stimulare spirituală, stare pe care a descris-o în cartea “The Pilgrimage”, publicată tot în 1986.

După aceasta, Paulo a decis să renunțe la cariera de compozitor și să se întoarcă la scris. În anul 1987 a fost publicată cartea “The Alchemist”, iar în următorul an a fost lansat romanul “Brida”. Datorită popularității ultimei cărți, “The Alchemist” a devenit bestseller – au fost vândute peste 30 de milioane de copii și a fost tradusă în 67 de limbi.Până în prezent, Paulo Coelho a publicat 26 de cărți, dintre care mai putem enumera: “By the River Piedra I Sat Down and Wept”, “The Fifth Mountain”, “Veronika Decides to Die”, “The Devil and Miss Prym”, “Eleven Minutes”, “Like the Flowing River”, “The Valkyries” și “The Witch of Portobello”. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *