Paul Ekman

 “Most lies succeed because no one goes through the work to figure out how to catch them.” – Paul EkmanPaul Ekman este un psiholog care a fost un pionier în studiul emoțiilor și al legăturii lor cu expresiile faciale. Este apreciat drept unul din cei mai eminenți 100 de psihologi ai secolului XX.Studiul lui privind expresiile faciale și mișcările corpului a început în 1954, ca subiect pentru lucrarea de master în 1955 și pentru prima publicație din 1957. În cadrul primelor lucrări, abordarea comportamentului non-verbal a fost pus în valoare de cunoștințele lui în legătură cu personalitatea omului.

Lie to meÎn următorul deceniu, munca lui a fost caracterizată de un accent pe psihologia socială și pe diferențele între culturi, cu un interes în creștere pentru evoluție. În plus față de cercetarea lui de bază asupra emoțiilor și a expresiilor faciale, în ultimii 30 de ani Ekman a studiat și minciuna. A contribuit la studiul aspectelor sociale în ceea ce privește motivele noastre pentru care mințim și de ce suntem atât de preocupați de depistarea minciunilor.De asemenea, el face parte din Comitetul Editorial al revistei “Greater Good”, publicată de Centrul Greater Good Science de la University of California. Contribuțiile lui cuprind interpretarea cercetărilor științifice privind originile compasiunii, altruismului și ale relațiilor umane pașnice. Ekman mai lucrează și cu cercetătorul Dimitris Metaxas de la Computer Vision pentru a crea un detector de minciuni vizual.

În prezent, este Manager al Paul Ekman Group, o companie de mici dimensiuni care creează dispozitive de antrenament importante pentru abilitățile emoționale și elaborează noi cercetări  pentru securitatea națională și forțele legii. Lie to Me: Season 2În 1971, a primit Research Scientist Award de la Institutul Național de Sănătate Mintală, iar acest premiu a fost reînnoit în anii: 1976, 1981,1987, 1991 și 1997. Articolele care fac referire la lucrările lui Paul Eckman au apărut în Time Magazine, Smithsonian Magazine, Psychology Today, The New Yorker și în multe altele.În 2009 rețeaua de televiziune Fox a lansat un serial denumit “Lie to Me”. Personajul principal Dr. Cal Lightman (Tim Roth) și colegii săi preiau cazuri de la poliția locală sau federală și asistă în investigații, încercând să afle adevărul prin psihologie aplicată, interpretarea microexpresiilor și limbajului corpului. Seria se bazează pe descoperirile științifice ale lui Paul Ekman, iar personajele folosesc în interogatorii tehnici expuse de Ekman în cărțile sale. Seria a rulat în trei sezoane din ianuarie 2009 pana în ianuarie 2011, fiind anulată în mai anul acesta. займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *